A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Косівський ліцей №1 імені Ярослава Мудрого Косівської міської ради Косівського району Івано-Франківської області

Новини

Дата: від до Скинути

Предметний тиждень біології та хімії

З метою формування ціннісного ставлення до природи, до планети, розвиток в учнів самостійності, навчити творчо мислити і використовувати на практиці знання та вміння, виховати в учнів екологічну культуру, для демонстрацій умінь  та заохочення учнів до вивчення предметів хімії та біології у Косівському ліцеї №1 імені Ярослава Мудрого з 21.11 по 25.11.2022 було організовано проведення предметного Тижня біології та хімії. Вчителі біології та хімії Пліхтяк Т.Т., Меланчук З.В., Григорчук Л.М. спланували цікаві заходи для реалізації мети тижня. Учні були задіяні у відкритих уроках, цікавих дискусіях, конкурсах плакатів, конкурсі виробів з пластику, креативних пізнавальних уроках практикумах.

16:28 26.11.2022

Відзначення Дня Гідності і Свободи та Дня жертв голодоморів в Україні

Щорічно 21 листопада українці відзначають День Гідності і Свободи. День Гідності і Свободи – це, перш за все, наш унікальний український спосіб відстоювати власні громадянські свободи, права і свій вибір творити майбутнє. Цей день – певне нагадування про волелюбність і мужність нашого народу, його прагнення до демократії, вшанування національних інтересів держави і права людини. День Гідності і Свободи досить міцно укоренився, бо його відзначення – це не була  ініціатива згори. Цей день виник на запит суспільства. І саме в цей день люди вважають за честь і обов’язок вшанувати пам’ять учасників Майдану, загиблих на Майдані Героїв Небесної сотні, воїнів які загинули в АТО захищаючи нашу державу. Тому учні нашої школи і вчителі провели молитву та хвилину мовчання на вшанування пам’яті учасників майдану та воїнів, які загинули захищаючи нашу державу. Відзначаючи День Гідності та Свободи ми сповнені гордістю за нашу державу та українців, які понад усе цінують свободу і гідність та продовжують боронити незалежність України від зовнішньої агресії. 

15:11 26.11.2022

Акція "Допоможи зігрітися солдату" у ліцеї №1 ім. Я.Мудрого

Акція"Допоможи зігрітися солдату".  Вже кілька місяців Україна як єдиний злагоджений механізм мужньо протистоїть повномасштабному вторгненню армії російської федерації. За цей час потреби наших захисників у підтримці з тилу тільки зростають, адже бойові дії стають все більш запеклими та вимагають максимального матеріального та технічного забезпечення. Вчителі ,батьки та учні нашого ліцею долучилися до благодійної акції «Допоможи зігрітися воїну ЗСУ», та  організували збір у нашому ліцеї №1. Діти упродовж акції разом зі своїми батьками приносили різні продукти харчування, консерви рибні та м'ясні,  домашні закрутки, крупи, макаронні вироби,Сухофрукти, горіхи, печиво, цукерки, теплі речі, шкарпетки та власноруч малювали малюнки, листівки з побажанням для воїнів.Сподіваємося, що ці скромні дитячі дарунки принесуть  нашим захисникам хвилини радості та згадку про рідну домівку. Українські воїни повинні відчувати нашу підтримку, тепло щирих сердець, те, що вони не самотні, що ми думаємо, молимося і переживаємо за них.

18:07 25.11.2022

Мистецький краєзнавчий конкурс фотографії "Містечко над Рибницею"

 Завершився мистецький краєзнавчий фотоконкурс  "Містечко над Рибницею", що відбувався у ліцеї №1 з 20 жовтня  і до 20 листопада. Умови участі були наступними: учасники мали зробили фотороботи, на яких ловитии осінні моменти, вотографувати природу рідного краю, архітектурні пам'ятки Косівщини,  відомих майстрів образотворчого мистецтва. Роботи учасників оформлено у виставку. Всі учні та вчителі ліцею мають змогу споглядати на кращі роботи художників-фотографів. Відповідно до умов проведення конкурсу та згідно рішення журі учасники отримали грамоти,а переможці - призи. Отже, місця розподілилися таким чином :  Білак Анастасія (10-Б) - ІІІ місце,  Стринадюк Каріна(10-Б) - ІІІ місце,  Волощук Арсен(10-Б) -ІІ  місце,  Михлюк Анастасія(9-А) - І місце, Романюк Христина(8-Б) - І місце.  Вітаємо переможців конкурсу . Бажаємо подальших перемог.

19:17 22.11.2022

Національний проект «Ноутбук кожному вчителю»

Івано-Франківська міська рада отримала 349 хромбуків для закладів загальної середньої освіти. Насамперед їх передали тим школам, ліцеям та гімназіям, де навчаються внутрішньо переміщені особи. «Це пристрої виробництва фірми Google, які працюють на операційній системі Chrome OS. Вони забезпечать проведення освітнього процесу в режимі онлайн учителям та учням». Комп’ютерну техніку отримано за національним проектом «Ноутбук кожному вчителю» завдяки співпраці Міністерства освіти і науки з компанією Google та за підтримки ЮНЕСКО. У прикарпатських середніх освітніх закладах навчаються десятки тисяч дітей-переселенців. Чимало з вимушених біженців – зі своїми рідними класами в дистанційному режимі. Тож належне забезпечення комп’ютерною технікою вкрай важливе. Косівський ліцей №1 отримав 3 хромбуки, які довірили вчителям інформати для роботи з учнями. Учителі випробовують нові хромбуки та вже працюють на користь збагаченню учнів новими знаннями. Дякуємо всім хто допомагає ліцею у забезпеченні новою технікою, особливо #Google та #ЮНЕСКО.

18:59 20.11.2022

Проведення Тижня толерантності «Толерантність – це мистецтво жити в злагоді разом.»

В цьому році проведення тижня толерантності у нашому ліцеї припало на період змішаного навчання та час воєнного стану в Україні, але це не вплинуло на реалізацію запланованих на даний  період заходів. У рамках відзначення Міжнародного Дня толерантності (16 листопада) та з метою формування в учнів загальнолюдських моральних цінностей, розвинути розуміння толерантності, як одного із найнеобхідніших принципів людського буття, набути навичок толерантної поведінки і розвитку комунікативної культури спілкування, пропаганди принципів терпимості в усіх учасників навчально-виховного процесу з 14.11.22р. по 18.11.22р. було проведено ТИЖДЕНЬ ТОЛЕРАНТНОСТІ під девізом "Толерантність – врятує світ". Впродовж тижня робота соціального педагога, практичного психолога, педагога організатора та класних керівників ліцею була спрямована на розуміння необхідності реалізації принципів толерантності в суспільстві, потребу злагоди, формування поваги у дітей до інших людей, їхніх думок, дотримання своїх переконань і визнання такого ж права за іншими, підвищення настрою учасників навчально-виховного процесу, створення ситуацій-успіху для невпевнених учнів та розкриття творчого потенціалу обдарованих дітей. План проведення тематичного тижня був насичений та різноманітний. Упродовж тижня Толерантності всі здобувачі освіти ліцею приймали активну участь в заходах, які змінювали один одного. Соціальний педагог та психолог ліцею організували супровід соціально незахищених дітей та були учасниками тренінгового заняття, «Зміцнення емоційного стану внутрішнього переміщених дітей в умовах воєнного стану», яке провели психологи організації «Terre des homes» у приміщенні ЦДТ.

15:43 19.11.2022

«Правила толерантної комунікації та правила поведінки в соціальних мережах».

Презентація «Правила толерантної комунікації та правила поведінки в соціальних мережах». Під час Тижня толерантності у ліцеї №1 учнівське самоврядування працювало над важливим і особливо актуальним питанням - правилами толерантної комунікації у соціальних мережах. Сучасність диктує умови в яких опиняємося ми і повинні не лише в житті бути культурними і толерантними, а й у віртуальному світі - світі соцмереж. Тому ознайомлюйтеся з порадами, що підготували учні ліцею.

12:29 19.11.2022

Тиждень української мови та писемності 07.11-11.11.2022 «Наша мова солов’їна крізь віки не вмре, не згине!»

У Косівському ліцеї №1 імені Ярослава Мудрого пройшов Тиждень української мови та писемності 07.11-11.11.2022 «Наша мова солов’їна крізь віки не вмре, не згине!» Метою тижня є впровадження суспільно-державних національних цінностей,  виховання усвідомлення української громадянської ідентичності, формування в учнів ключових компетентностей,  культури усного і писемного мовлення, формування поваги до державної мови. Протягом тижня учні були задіяні в різних заходах, що направлені на виховання любові і поваги до рідної мови. Вчителі предметники, класні керівники, педагог організатор проводили:

17:43 14.11.2022

Веселі перерви

Веселі перерви.  У школі діти проводять багато часу. Ми звикли, що шкільна перерва — це лише проміжок часу між уроками. Але часи змінюються, і освіта змінюється разом з ним. Метою "веселих перерв"є - зробити життя молодших школярів на перервах цікавим та веселим, формувати в учнів свідоме ставлення до свого життя і здоров'я, оволодіння основами здорового способу життя. З педагогічної точки зору ігри на перервах також мають важливе виховне та розвивальне значення. Після напруженої роботи в класі учням необхідний активний та жвавий відпочинок, який має бути певним чином організований та скоординований. Адже це – запорука безпечного та активного проведення часу під час перерви. Рухливі ігри учнів позитивно впливають на їх емоції, виключаючи стреси , та стимулюють їх рухливу активність. Веселі перерви бувають не тільки рухливими,а ще й пізнавальними. Під час тижня протипожежної безпеки учні молодших класів нагадали,що вогонь може бути як ворогом, так і нашим другом. Під час тижня культури на перервах згадували чарівні слова, а  тиждень української мови та писемності  розпочали з читання скоромовок,відгадування  загадок,ребусів. Такий варіант проведення часу на перерві дозволяє школярам відпочити та легше сприймати навчальний матеріал на наступному уроці. 

16:59 11.11.2022

Всеукраїнський радіо диктант єдності українців

Щороку тисячі українців  сідають одночасно у різних куточках нашої держави та далеко за її межами , щоб написати Радіодиктант національної єдності. Сьогодні, 9 листопада, об 11:00 за київським часом здобувачі освіти  Косівського ліцею №1 також долучилися до написання радіодиктанту.  Мета радіодиктанту полягала в тому, щоб об’єднати людей навколо України в усьому світі. Для нас вчителів і учнів як ніколи важлива єдність, особливо в такий складний для всіх час. Ми єдині у вірності Україні і демонструємо любов до нашої мови. Авторка тексту – українська письменниця та режисерка, членкиня Українського ПЕН Ірина Цілик, а читала його народна артистка, Герой України Ада Роговцева. Цьогорічний текст диктанту мав особливий присмак: з одного боку в ньому є певна гіркота, а з іншого боку є відчуття світла в кінці тунелю.  #радіодиктант2022

10:47 09.11.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора