A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Косівський ліцей №1 імені Ярослава Мудрого Косівської міської ради Косівського району Івано-Франківської області

Новини

Дата: від до Скинути

Виховні години на тему трагедії: "Бабин Яр"

Не маємо права забути… Бабин Яр – місце пам’яті та некрополь близько 100 тисяч цивільних громадян і військовополонених, розстріляних нацистами у 1941–1943 роках. Серед них – євреї і роми, червоноармійці, комуністи, підпільники Організації українських націоналістів, в’язні Сирецького концтабору, «саботажники», порушники комендантської години та навіть пацієнти психіатричної лікарні імені Павлова. Масовий розстріл євреїв у Бабиному Яру 29–30 вересня 1941 року став символом «Голокосту від куль» і нацистської політики масового знищення людей.

18:32 09.10.2022

Тиждень доброти: "Добро починається з тебе".

У Косівському ліцеї №1 імені Ярослава Мудрого з 3 по 7 жовтня проходив Тиждень доброти: "Добро починається з тебе". Під час тематичного тижня психологом закладу освіти проводилися "Уроки доброти" на такі теми: «Добро нас єднає»; «Добро починається з тебе»; «Спішіть робити добро»; «Вчимося бути добрішими»; «Той, що творить добро, творить саме життя». Наше гасло:  хай сьогодні в кожне серце наш урок додасть тепла, хай прийде до нас натхнення, в очах сяє доброта. Мета: формувати уявлення про чуйність і доброзичливість, характеризувати події та явища як прояви добра і зла; розкрити моральний  зміст доброти; сприяти розвитку в учнів мотивації до добрих та гуманних вчинків; шляхом створення психологічних ситуацій вибору підвести учнів до розуміння  важливості прояву милосердя, людяності; виховувати бажання творити добро, жити за «золотими правилами моралі». Очікувані результати: розширити знання учнів про моральні якості добра і доброти. Спонукати до виконання загальнолюдських правил суспільного життя, творити оточуючим добро. Сприяти осмисленню та розумінню дітьми переваг духовних цінностей над аморальними. Розвивати вміння співчувати один одному, говорити теплі слова. Виховувати зерна доброти, людяності, справедливості, щирості людської душі, прагнути доброзичливої атмосфери у класі.

15:54 07.10.2022

Тиждень мистецтва «Наше захоплення понад усе».

У Косівському ліцеї №1 з 26 по 30 вересня 2022р. пройшов Тиждень мистецтва «Наше захоплення понад усе». Метою тематичного тижня є виховання в учнів здатності збагнути та виразити власне ставлення до мистецтва, власного погляду на світ культури почуттів, бажання творчої діяльності у мистецькій сфері, формування ціннісного ставлення до культури і мистецтва.                                                                                   Згідно плану заходів тематичного тижня було проведено:

17:28 03.10.2022

Місячник безпечного дорожнього руху

          Життя – це найдорожчий скарб. Та в дитинстві ми не розуміємо, що ним треба дорожити і здоров'я берегти. В цей час майбутнє уявляється безхмарним, а життя – безкінечним. Та насправді це не так, мить - і яскраві фарби радості змінюються на сумні відтінки біди. А щоб цього не сталося, потрібні знання і вміння, як діяти в тій чи іншій ситуації, і, головне, чітко їх дотримуватись.           Тому традиційно з 1 по 30 вересня в нашому ліцеї проводиться Місячник безпеки дорожнього руху, метою якого є профілактика дорожньо-транспортного травматизму за участю дітей та усвідомлення необхідності вироблення навичок дотримання правил поведінки на дорозі. Місячник включає в себе план заходів згідно тематики та Тиждень правил безпеки руху з 19.09 по 23.09.2022р. "Я правила дорожні знаю і всіх попереджаю", протягом якого учні удосконалюють  набуті знання. В рамках тижня класними керівниками були проведені тематичні уроки та бесіди на тему "Як треба поводитись на вулиці","Абетка пішохода ", "Щоб не трапилось біди,правил дорожніх дотримуйся завжди"з використанням відеопрезентацій та навчальних мультфільмів. 

10:58 30.09.2022

Навчальні тренування евакуації "Увага !!! Повітряна тривога!!!"

У Косівському ліцеї №1 систематично проводяться практичні тренування з евакуації під час повітряної тривоги  учасників навчально-виховного процесу та працівників в укриття , бомбосховище. Відпрацьовуються алгоритми дій учнів та вчителів у можливих надзвичайних ситуаціях під час воєнного стану.  Проводиться психологічна підготовка дітей до випадків евакуації під час повітряної тривоги, дій у надзвичайних ситуаціях.  Дотримуємося такого алгоритму проведення навчань: 

18:19 25.09.2022

Святкування Міжнародного дня Миру у закладі освіти

21 вересня учні Косівського ліцею №1 імені Ярослава Мудрого відзначали Міжнародний день Миру! Мир-головна цінність для будь-якої людини.  Сьогодні мир в Україні не є абстрактним бажанням, це усвідомлена мета, адже за мирне існування, за право жити у власній державі триває боротьба. І найвищу цінність миру, який є запорукою щасливого життя, сьогодні відчула кожна українська родина. Мир -це щоденна праця кожного громадянина задля вдосконалення, розвитку і спокою в країні.  Здобувачі освіти взяли участь у Всеукраїнській акції «Голуб миру». На паперових голубах висловили свої мрії, побажали усім людям здоров‘я, висловили прохання зберегти мир та спокій в Україні! Також, вчителі початкових класів та вихователі групи продовженого дня оформили виставку малюнків дітей, на яких діти малювали життя у мирі без війни.

18:03 25.09.2022

Ознайомча екскурсія до районної бібліотеки міста Косова

Спільно з працівниками районної бібліотеки міста Косова, було організовано ознайомчу екскурсію до бібліотеки для учнів дев'ятих класів. Заходи такого плану напрвалені на  стимулювання і підтримку читання, широке використання потужних можливостей літератури у вихованні підростаючого покоління. Читання книг стимулює розумову діяльність людини, покращує пам'ять і підвищує творчий потенціал. Книжка може надихнути на створення проєктів, ідей або отримання будь-якого іншого цінного досвіду. Читання допомагає розширити словниковий запас і підвищити інтелектуальний рівень. Мета екскурсії: залучити дітей та учнівську молодь до друкованого слова, щоб книга, газета, журнал – стали їх постійною потребою. 

09:16 25.09.2022

Тиждень фізичної культури та спорту «Здоров’я – мудрих гонорар»

Щороку у вересні традиційно у нашому ліцеї №1 проводять Тиждень фізичної культури та спорту «Здоров’я – мудрих гонорар» . Метою заходів тижня є виховання в учнів ціннісної орієнтації на здоровий спосіб життя; покращення здоров’я; придбання необхідних знань в області фізичної культури і спорту; залучення учнів до систематичних занять фізичною культурою і спортом; виховання взаємодопомоги, дисциплінованості, сміливості, наполегливості, завзятості, витримки, спортивного азарту, взаємовиручки і підтримки, формування основ духовно-морального та фізичного розвитку особистості учнів, усвідомлення цінності власного життя і збереження здоров’я, формування життєвих компетенцій та активної життєвої позиції. 

10:59 19.09.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора