A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Косівський ліцей №1 імені Ярослава Мудрого Косівської міської ради Косівського району Івано-Франківської області

Новини

Дата: від до Скинути

Веселі перерви

В нашому ліцеї важливе значення мають не лише уроки, але й перерви, які в учнів молодших класів мають назву «Веселі перерви ». З педагогічної точки зору ігри на перервах також мають важливе виховне та розвивальне значення. Після напруженої роботи в класі учням необхідний активний та жвавий відпочинок, який має бути певним чином організований та скоординований з метою забезпечення безпечного та активного проведення часу під час перерви. Рухливі ігри учнів позитивно впливають на їх емоції, виключаючи стреси та стимулюють їх рухливу активність. Такий варіант проведення часу на перерві дозволяє школярам відпочити та легше сприймати навчальний матеріал на наступному уроці.

19:57 18.02.2022

День спонтанного прояву доброти

Це свято досить молоде, але з кожним роком воно стає все більш популярним. Його відзначають не лише окремі люди, але і цілі організації, які допомагають заохотити проявляти доброту в суспільстві. Головна мета свята в тому, щоб люди стали трішки щасливішими, поширюючи довкола себе доброту. День спонтанного прояву доброти запровадили 1995 року в американському місті Денвер, що в штаті Колорадо. 2004 року воно було вперше відсвятковане в Океанії, а саме в Новій Зеландії. На міжнародному рівні свято почали святкувати 1998 року в Токіо.

19:55 17.02.2022

День Святого Валентина

Одна з найулюбленіших активностей 14 лютого в ліцеї -скринька Валентина. Учні всіх класів протягом усього святкового дня пишуть листи, валентинки. На перервах учнівське самоврядування переглядає, кому адресовані привітання і юний Купідон вручає адресатам. При цьому важливо розбірливо та точно написати, кому призначена листівка, щоб було легко прочитати і віднести. 

19:29 15.02.2022

І етап обласного конкурсу з образотворчого мистецтва

У нашому ліцеї пройшов І етап обласного конкурсу з образотворчого мистецтва. Метою є виявлення обдарованої учнівської молоді, сприяння її творчому розвитку. Ліцеїсти проявили себе у своїх роботах в двох номінаціях: «пейзаж» та «Фрагменти архітектури». Перемогу отримали: Михлюк Анастасія та Гавриш Мілана. Переможниці нагороджені грамоти від Ліцею №1 ім. Ярослава Мудрого, а роботи учениць та кращих учасників конкурсу представлені на виставці у ліцеї. Фото художніх творів переможниць беруть участь у наступних етапах конкурсу.

19:52 14.02.2022

Всеукраїнський онлайн-флешмобі освітян до Дня безпечного інтернету”.

Вчителі нашого ліцею взяли участь у “Всеукраїнському онлайн-флешмобі освітян до Дня безпечного інтернету”. Кожного вчителя було підєднано до відповідного Google Класу за покликанням-запрошенням зі сторінки з розподілом віртуальних кімнат. Відбувся перегляд трансляції прямого ефіру й виконання разом з освітянами України чотирьох вправ у різних програмах.Для виконання завдань, кожен вчитель мав зайти до Класу з окремого пристрою - комп’ютера, планшета або телефону. Було отримано доступ до електронного посібника та цифрового бейджа учасника флешмобу. Під час флешмобу реєструвався рекорд України щодо виконання освітянами цифрових вправ у віртуальних кімнатах Google for Education. Захід відбувся в межах співпраці Google Україна та Міністерства освіти і науки України. На фото колажі залишаємо кюар код для усіх бажаючих скачати посібник про захист і безпеку в Інтернеті для учнів, батьків та вчителів.

19:29 13.02.2022

«Інтернет - освіта і безпека»

У ліцеї №1 імені Ярослава Мудрого пройшов тематичний Тиждень культури та безпечного інтернету «Інтернет - освіта і безпека» (07.02.2022 по 11.02.2022) Заходи виховної роботи в закладі освіти були направлені на підвищення інформаційної компетентності учасників освітнього процесу, захисту дитини від шкідливих інформаційних впливів, акцентування уваги на важливості безпечної поведінки у мережі. У 1-4 класах класні керівники провели виховні години на тему: « Якби не Інтернет, я б ніколи не знав що…», у 5-11 класах: «Профілактика Інтернет залежності». До Всесвітнього дня безпечного інтернету було проведено тематичні уроки з елементами тренінгу для найактивніших користувачів соціальних мереж. Тематика: «Безпека в інтернеті» Під час заняття учні 10-их класів визначили та проаналізували основні проблеми інтернет-залежності у молодіжному середовищі, визначили причини появи, сформували уявлення про проблему, визначили як розпізнати небезпеку в мережі, були проінформовані про правильне розміщення персональної інформації, визначили інтернет-залежність шляхом проведення тесту. Розглянули проблемні питання: - Яку небезпеку може ховати в собі мережа інтернет? - Що таке кіберзлочини, грумінг, секстинг, кібербулінг та як їх уникнути? - Якими ознаками можна описати інтернет-залежну людину? Питання освіти і безпеки в інтернеті залишається актуальним і надалі, проте обізнаність у цьому напрямку спростить користування мережею для усіх користувачів.

19:29 12.02.2022

"Як я знаю Біблію"

10 лютого на базі ліцею ім. Я. Мудрого відбувся конкурс малюнків в рамках загальношкільної олімпіади "Як я знаю Біблію", організованої вчителем християнської етики Зореславом Лавруком. Участь в конкурсі взяли учні 4-7 класів. Сам конкурс зорієнтований на розкриття глибшого розуміння Святого Письма серед дітей, його актуальності та необхідності в сьогоденні, та творчого потенціалу серед дітей. Варто зазначити, що саме такі конкурси допомагають розкрити внутрішній світ християнина, його багатогранність, різноманітність, і талановитість, спрямовують на розвиток своїх талантів, згідно з заповідями Христовими :"любі мої, будьте міцні, непохитні, збагачуйтесь завжди в Господньому ділі, знаючи, що ваша праця не марнотна у Господі! "(1Кор. 15:58)

19:52 10.02.2022

 Тиждень книголюбів

 В рамках тижня книголюбів"Книги наші скарби" для учнів 1-4класів були організовані по класах книжкові виставки "Моя улюблена книга", де учні поділилися своїми книгами і розповідали про  їх зміст. 

16:37 09.02.2022

 "Книги - наші скарби."

   "Книги - наші скарби." Під таким гаслом у нашому ліцеї проходив тиждень книголюбів.

16:37 05.02.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора