A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Косівський ліцей №1 імені Ярослава Мудрого Косівської міської ради Косівського району Івано-Франківської області

Новини

Дата: від до Скинути

Акція "Збережемо первоцвіти"

Щороку світ з нетерпінням чекає весни. Усьому й усім хочеться нарешті тепла і яскравого сонечка. Першими вісниками всіма очікуваної пори є квіти, які, за свої першість, отримали назву первоцвіти. Вони своїми яскравими барвами сповіщають про прихід весни, тепла і сонця. Вони радують око і душу. Первоцвіти просять захисту. Щороку на початку весни в Україні знищується (в результаті незаконного збору та продажу) мільйони ранньоквітучих рослин – первоцвітів. Серед них – підсніжник звичайний, шафран Гейфеля, рябчик шаховий, білоцвіт весняний, сон великий, проліска дволиста та ін.  В рамках акції  «Збережемо первоцвіти», завдання якої – привернути увагу учнів  до проблеми охорони та збереження ранньоквітучих рослин і спрямувати зусилля дітей,  на практичні дії щодо захисту первоцвітів,  в Косівському ліцеї №1 іменні Ярослава Мудрого організовано загальношкільну акцію: «Прояви екологічну свідомість – не зривай і не купляй зірвані перші весняні квіти!» під час якої  проведено виховні бесіди різноманітних форм і видів, а саме:

09:14 16.04.2024

Конкурс «Серцем єдиним, ми - Україна!»

11 квітня у Старокосівському ліцеї Косівської міської ради відбувся територіальний етап обласного конкурсу «Серцем єдиним, ми - Україна!», де наша команда зайняла почесне ІІ місце. Вісім команд закладів загальної освіти Косівської громади демонстрували свої таланти та боролися за перемогу, а саме: Старокосівський ліцей, Косівський ліцей №1 імені Ярослава Мудрого, Річківський ліцей, Косівський ліцей №2 імені Михайла Павлика, Вербовецька гімназія, Шешорська гімназія, Косівський ліцей імені Ігоря Пелипейка та Яворівський ліцей «Гуцульщина». Під час конкурсу діти висловлювали свою любов до рідного краю та віру у перемогу Українського народу. Переможцем стала команда «Незламні» Яворівського ліцею «Гуцульщина», яка представлятиме свій заклад на районному етапі конкурсу. Проєкт «Серцем єдиним, ми - Україна», спрямований на патріотичне виховання дітей та юнацтва, проводиться у кожній територіальній громаді Івано-Франківщини.

11:09 12.04.2024

Декада здорового способу життя «Добути і зберегти своє здоров’я може тільки сама людина»

У нашому ліцеї з 25.03 по 05.04.2024р.було проведено Декаду здорового способу життя «Добути і зберегти своє здоров’я може тільки сама людина» .Класні керівники 1-11 класів:. провели виховні години до Всесвітнього дня здоров’я «Здоровий спосіб життя – шлях до здоров’я», згідно графіку проведення виховних годин ,а також виховні години на тему «Психологічне здоров’я – важливе для кожного з нас», ознайомили з матеріалами https://k-s.org.ua/resources/coping-war/ . У рамках декади було проведено веселі перерви та флешмоби «Я люблю зарядку!» для всіх ліцеїстів і  вчителів та організовано вітамінні перерви до Всесвітнього дня здоров’я з учнями   «Тарілка здорового харчування».

09:52 09.04.2024

Михлюк Анна чемпіонка України з футзалу у 1 лізі

З 2 по 4 квітня У Хмельницькому відбувся фінальний етап чемпіонату України з футзалу серед дівочих команд WU-15. Наша вихованка - у складі збірної команди області, яка складалася ще з вихованців Івано-Франківської ДЮСШ №3 та спортивного ліцею.  Івано-Фрнківська команда обіграли своїх суперників  Конотоп 6:4, Хмельницький 3:2, "Бар" м.Вінниця 7:0 та Кривий ріг з рахунком 6:2

16:02 05.04.2024

Тренінг з надання невідкладної медичної допомоги викладачами ІваноФранківського медичного фахового коледжу.

Четвертого квітня у нашому ліцеї, для здобувачів освіти та працівників, було проведено тренінг з надання невідкладної медичної допомоги викладачами ІваноФранківського медичного фахового коледжу. У ході навчання відпрацьовано надання допомого при кровотечах різних видів, зупинці серця та видалення стороннього тіла з дихальних шляхів.

10:40 05.04.2024

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ДИТЯЧОЇ КНИГИ

2 квітня -  МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ДИТЯЧОЇ КНИГИ. Було проведено виховну годину на тему "Книга зміцнює світ" Мета: долучати дітей до книги — джерела людської мудрості; прищеплювати інтерес до читання, до пізнання навколишнього світу. Розкривати цікавий і захоплюючий світ дитячої книги. Виховувати у дітей бажання вчитися і підвести їх до висновку, що знання — це велика сила, без якої в житті не обійтися.

09:49 04.04.2024

Зустріч Молодіжної ради  з учнівським самоврядуванням нашого ліцею

29.03.2024р. відбулась чергова зустріч Молодіжної ради  з учнівським самоврядуванням нашого ліцею.  Члени Молодіжної ради запросили учнів  на квест-знайомство з молодіжною радою.  На учнів чекали: -неформальна обстановка 💫 -цікавий квест🤯 -і найголовніше це подарунки для команд переможців 🎁 Зареєструвалися 5 команд.  Учасники весело і швидко проходили цікавий квест. Бурхливі емоції переповнювали всіх.🙂  Дякуємо всім хто долучився до квесту.  Вітаємо переможців!👍

09:54 29.03.2024

Зустріч з працівниками  Івано-Франківської поліції

Сьогодні 28.03.2025 р. у нашому ліцеї відбулася зустріч з працівниками  Івано-Франківської поліції, які провели інформаційно-роз'яснювальну кампанію,  щодо протидії кібербулінгу, булінгу та попередження будь-яким проявам насильства з метою розвитку інформаційно-комунікаційної компетентності, формування в здобувачів освіти вміння оцінювати ризики, через можливість достyпy неповнолітніх до неприйнятного контенту, матеріалів, що підтримують сексуальне насильство, розбещення, пропаганду ризикової aбo суїцидальної поведінки,  інформації щодо вчинення розпусних дій, вжиття відповідних заходів реагування, спрямованих на захист прав та інтересів дітей у цифровому просторі, зокрема, проведення інформаційно-роз'яснювальної кампанії в ліцеї щодо протидії кібербулінгу та попередження будь-яких проявів насильства

22:22 28.03.2024

Сьогодні початок нашого спасіння

"Сьогодні початок нашого спасіння, Син Божий стає Сином Діви". Під таким святковим піснеспівом в Косівському  ліцеї №1 ім. Я. Мудрого відбулася урочиста лінійка духовного спрямування. Урочистий захід , підготовлений учнями 6-В класу, був присвячений святу Благовіщення Пресвятої Богородиці. Метою заходу було донести до юних сердець учнів значення події для кожного християнина, кожної людини зокрема. Учні школи ознайомилися з нелегким життєвим шляхом Богородиці, її мужністю, вірою Творцю та непохитність в переконаннях. Напевно, ніхто так не розуміє українських матерів, як Пресвята Богородиця, котра пережила страждання Сина заради всього людства.  Ця подія навчає нас бути мужніми, вірити Божому слову, мати тверду надію, підтримувати близьких та рідних в тяжкі часи, та у всьому бути порядними перед Небесним Творцем

22:20 28.03.2024

Проєкт «Кібербулінг. Засоби розпізнавання та протидії»

Учнівське самоврядування створило проєкт «Кібербулінг. Засоби розпізнавання та протидії» з метою розвитку інформаційно-комунікаційної компетентності, формування в здобувачів освіти вміння оцінювати ризики, через можливість достyпy неповнолітніх до неприйнятного контенту, матеріалів, що підтримують сексуальне насильство, розбещення, пропаганду ризикової aбo суїцидальної поведінки,  інформації щодо вчинення розпусних дій, вжиття відповідних заходів реагування, спрямованих на захист прав та інтересів дітей у цифровому просторі, зокрема, проведення інформаційно-роз'яснювальної кампанії в ліцеї  щодо протидії кібербулінгу та попередження будь-яких проявів насильства. Використані матеріали ЮНІСЕФ.

21:49 25.03.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора