A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Косівський ліцей №1 імені Ярослава Мудрого Косівської міської ради Косівського району Івано-Франківської області

Новини

Дата: від до Скинути

Благодійний ярмарок "Барви рідного краю"

В нашому ліцеї №1 ім. Ярослава Мудрого відбулося відкриття Алеї Слави захисників та захисниць України , а також полеглих Героїв -захисників, що закінчили навчання в стінах рідного ліцею Івана Кримського, Ростислава Ханича та всіх Героїв, які віддали своє життя за волю і незалежність України. Косівський декан о. Роман Іванюлик освятив алею та поблагословив цей захід, в якому взяли участь учні , вчителі ліцею та батьки учнів. Також відбулася блогодійна ярмарка «Барви рідного краю», кошти з якої передали на потреби ЗСУ! До ярмарки учні та вчителі ліцею готували композиції з осінніх дарів (фруктів, овочів, пожовклого листя) на конкурс творчих розробок. Кожен клас презентував свої проекти і кращі з кращих виступили з захистом на публіку. Учні змагалися також і у підприємницьких здібностях. Продавали власноруч виготовлені смаколики, булочки, цукерки, кекси, кампоти, соки, фрукти та інше. Спільними зусиллями виручено 64100грн. Всі кошти передано на купівлю дрону для наших косівських воїнів на передову. Приємно робити добрі справи спільно, на користь нашої країни у такий нелегкий час.

18:17 07.11.2022

28 жовтня - День визволення України від нацистських загарбників.

Це свято, яке відзначається в Україні щорічно 28 жовтня, в день остаточного вигнання військ нацистської Німеччини та її союзників під час Другої світової війни за межі сучасної території України. Його встановлено в Україні згідно з Указом Президента від 20 жовтня 2009 року номер 836/2009 "з метою всенародного відзначення визволення України від фашистських загарбників, вшанування героїчного подвигу і жертовності українського народу у Другій світовій війні." Метою відзначення свята в нашому ліцеї є сприяння пробудженню національної свідомості, гордості за здійснений подвиг, бажання вивчати історію, розвивати вміння учнів логічно мислити, співставляти, оцінювати події, вчинки, робити узагальнення та висновки, виховувати в учнів свідому любов до Батьківщини, повагу до героїчного минулого свого народу, виховувати в учнів усі якості громадянина, який братиме активну участь у формуванні майбутнього своєї держави.

10:55 26.10.2022

Тиждень протипожежної безпеки: «Вогонь-друг,вогонь-ворог»

З 17 по 21 жовтня 2022р. у нашому ліцеї №1 імені Ярослава Мудрого проходив Тиждень протипожежної безпеки "Вогонь -друг, вогонь ворог". Учні з 1 по 11 класи мали можливість ознайомитися з правилами поводження з вогнем. Класні керівники початкової школи проводили виховні години в ігрових формах, на яких діти могли зрозуміти коли вогонь буде корисним для людини, а коли він стає небезпечним. Учням з 5 по 11 класи було проведено інструктажі БЖД  з пожежної безпеки та правила поводження з вибухонебезпечними предметами, та  виховні години на теми: «Коли електроприлади бувають небезпечні» у 5-7 класах; «Шкідливі звички  - згуба, що призводять до наслідків» у 8-11 класах.   

18:21 21.10.2022

Посвята в козачата учнів перших класів

17 жовтня в Косівському ліцеї №1 ім. Ярослава Мудрого відбувся урочистий захід - посвята в козачата учнів перших класів, підготований керівником та учасниками гуртка "Сокіл-Джура".  Захід був приурочений святкуванню Дню захисника України та Дню українського козацтва. Урочисте дійство розпочалось з  виконання державного гімну та вшанування пам'яті померлих героїв хвилиною мовчання . Опісля  першокласники поринули в часи життя українських козаків, змогли побачити їхнє життя, побут, зброю та діяльність , спрямовану на захист Неньки-України. Козацькі отамани перед посвятою підготували для майбутніх козачат цікаві загадки та конкурси, де кожен зміг проявити себе справжнім юним патріотом та захисником своєї жержави. Урочисте дійство завершилось врученням дипломів та виконанням гімну. Мета даного дійства- вшанувати пам'ять захисників держави, згадати історію рідного краю, своє древнє славне козацьке коріння, та прищепити діткам любов до українських традицій та самоідентичності.

18:59 17.10.2022

Тиждень козацької слави "Спасибі герою за мир і свободу, за щастя на Богом нам даній землі!"

У нашому ліцеї пройшов тематичний тиждень козацької слави з 10.10.22 по 14.10.22. Протягом тижня класні керівники ознайомлювали учнів з темою: «14 жовтня – День українського козацтва, свято УПА, Покрови Пресвятої Богородиці та День захисника України. На 14 жовтня учні 5-их класів  Косівського ліцею ім. Я.Мудрого взяли участь у вікторині , приуроченій святам Покрови Пресвятої Богородиці, Дню Захисника Вітчизни, Дню Козацтва та Дню заснування УПА. Урочистий захід розпочався з молитви до Пресвятої Діви Марії . Вчитель християнської етики Зореслав Лаврук розповів дітям історію про виникнення величного християнського свята в Константинополі, його значення для подальшого життя київських князів , та в загальному для становлення християнства на Київській Русі . Також , учні довідались про подальше прославлення Пречистої на  українських землях, в часи Козаччини , та дізнались, що саме через тисячолітній духовний зв'язок захисників державності з Матір'ю Божою, її неустанний Покров над Україною на наших теренах збереглось це величне християнське свято, та зародилось свято патріотичне -  День захисника рідної землі. " Цікавинкою" свята для учнів була вікторина "Я - козацького роду", приурочена   життю та  побуту  українського козацтва. Учні брали активну участь, цікавлячись подіями життя українських запорожців. Діток захопила атмосфера козацького дійства, їхній патріотичний настрій, та бажання захищати рідну землю.Варто зазначити, що в період боротьби за  вільну Україну, саме такі заходи загартовують в дітях любов, повагу, та шану до своєї землі, свого народу, та своїх захисників.

15:17 14.10.2022

14 жовтня Україна відзначає День захисників та захисниць

14 жовтня Україна відзначає День захисників та захисниць. Це свято увібрало в себе багаті і славні традиції українців, уособлює мужність і героїзм оборонців та визволителів рідної землі на всіх етапах її історії. Український народ завжди прагнув до незалежності, давав достойну відсіч загарбникам і відстоював рідну землю. Сьогодні учні нашого закладу, їхні батьки та вчителі особливо шанують відважних та сильних духом Захисників та Захисниць, які зустрічають це свято на бойових позиціях, які віддають свої знання, силу та професіоналізм благородній місії захисту нашої держави. У цей святковий день бажаємо вам, дорогі Захисники та Захисниці, мирного неба, міцного козацького здоров’я, надійного родинного тилу та високих досягнень у справі захисту України! Нехай наша рідна українська земля назавжди буде благословенною, вільною та незалежною! Дякуємо ЗСУ, шануємо своїх героїв, висловлюємо гордість, що ми – українці, закликаємо мир! Все буде Україна!!!

08:17 14.10.2022

Виховні години на тему трагедії: "Бабин Яр"

Не маємо права забути… Бабин Яр – місце пам’яті та некрополь близько 100 тисяч цивільних громадян і військовополонених, розстріляних нацистами у 1941–1943 роках. Серед них – євреї і роми, червоноармійці, комуністи, підпільники Організації українських націоналістів, в’язні Сирецького концтабору, «саботажники», порушники комендантської години та навіть пацієнти психіатричної лікарні імені Павлова. Масовий розстріл євреїв у Бабиному Яру 29–30 вересня 1941 року став символом «Голокосту від куль» і нацистської політики масового знищення людей.

18:32 09.10.2022

Тиждень доброти: "Добро починається з тебе".

У Косівському ліцеї №1 імені Ярослава Мудрого з 3 по 7 жовтня проходив Тиждень доброти: "Добро починається з тебе". Під час тематичного тижня психологом закладу освіти проводилися "Уроки доброти" на такі теми: «Добро нас єднає»; «Добро починається з тебе»; «Спішіть робити добро»; «Вчимося бути добрішими»; «Той, що творить добро, творить саме життя». Наше гасло:  хай сьогодні в кожне серце наш урок додасть тепла, хай прийде до нас натхнення, в очах сяє доброта. Мета: формувати уявлення про чуйність і доброзичливість, характеризувати події та явища як прояви добра і зла; розкрити моральний  зміст доброти; сприяти розвитку в учнів мотивації до добрих та гуманних вчинків; шляхом створення психологічних ситуацій вибору підвести учнів до розуміння  важливості прояву милосердя, людяності; виховувати бажання творити добро, жити за «золотими правилами моралі». Очікувані результати: розширити знання учнів про моральні якості добра і доброти. Спонукати до виконання загальнолюдських правил суспільного життя, творити оточуючим добро. Сприяти осмисленню та розумінню дітьми переваг духовних цінностей над аморальними. Розвивати вміння співчувати один одному, говорити теплі слова. Виховувати зерна доброти, людяності, справедливості, щирості людської душі, прагнути доброзичливої атмосфери у класі.

15:54 07.10.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора