A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Косівський ліцей №1 імені Ярослава Мудрого Косівської міської ради Косівського району Івано-Франківської області

Тиждень козацької слави "Спасибі герою за мир і свободу, за щастя на Богом нам даній землі!"

Дата: 14.10.2022 15:17
Кількість переглядів: 84

У нашому ліцеї пройшов тематичний тиждень козацької слави з 10.10.22 по 14.10.22. Протягом тижня класні керівники ознайомлювали учнів з темою: «14 жовтня – День українського козацтва, свято УПА, Покрови Пресвятої Богородиці та День захисника України. На 14 жовтня учні 5-их класів  Косівського ліцею ім. Я.Мудрого взяли участь у вікторині , приуроченій святам Покрови Пресвятої Богородиці, Дню Захисника Вітчизни, Дню Козацтва та Дню заснування УПА. Урочистий захід розпочався з молитви до Пресвятої Діви Марії . Вчитель християнської етики Зореслав Лаврук розповів дітям історію про виникнення величного християнського свята в Константинополі, його значення для подальшого життя київських князів , та в загальному для становлення християнства на Київській Русі . Також , учні довідались про подальше прославлення Пречистої на  українських землях, в часи Козаччини , та дізнались, що саме через тисячолітній духовний зв'язок захисників державності з Матір'ю Божою, її неустанний Покров над Україною на наших теренах збереглось це величне християнське свято, та зародилось свято патріотичне -  День захисника рідної землі. " Цікавинкою" свята для учнів була вікторина "Я - козацького роду", приурочена   життю та  побуту  українського козацтва. Учні брали активну участь, цікавлячись подіями життя українських запорожців. Діток захопила атмосфера козацького дійства, їхній патріотичний настрій, та бажання захищати рідну землю.Варто зазначити, що в період боротьби за  вільну Україну, саме такі заходи загартовують в дітях любов, повагу, та шану до своєї землі, свого народу, та своїх захисників.

Під час тижня Козацької слави проходила була організована виставка малюнків "Козацька слава не вмре, не загине." Мета: виховання в учнів патріотизму та національної свідомості, почуття поваги та гордості до рідного краю,до його історії.«Слава Україні. Героям слава » малюнок Фуштей Катерини учениці 7-Акласу,"Козацька слава не вмре, не загине" малюнок Гостюк Евеліни учениці 8-А класу,"Честь для козака дорожче за життя " малюнок Шведюк Іванослава учня 7-А класу. В дитячих малюнках відображена вся любов до України, знання національної та державної символіки. А деякі роботи, особливо, привернули увагу своєю теплотою та дитячими мріями про міцну і мирну Україну.

До Дня захисників і захисниць України у Косівському ліцеї №1 було проведено уроки звитяги «Захисник України: історія та сучасність» у 10-11 класах. Метою проведення даних уроків є: формування в учнів почуття патріотизму, національної свідомості, любові до рідного краю, показати значущість ЗСУ та інших сил оборони незалежності й територіальної цілісності України. Багатовікова історія українського народу показує, що на долю українців припало дуже багато лиха... Майже кожне століття, як свідчать джерела, розпочате голодними роками, наслідками епідемій, спустошливими війнами, чужоземними навалами. Важко назвати країну, яка б пережила те, що пережила Україна за більш ніж пів-тисячолітнє поневолення і зараз у нас знову війна з жорстоким ворогом, який поставив собі завдання – знищити свободу, гідність, українську культуру, націю...Сьогодні ми хочемо одного – перемоги. Завтра, після перемоги, ми захочемо бачити нашу державу сильною з розвинутою економікою та культурою. Тому, щоб досягти цього нам необхідно виховувати нашу молодь в традиціях рідного краю, з любов’ю до України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора