A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Косівський ліцей №1 імені Ярослава Мудрого Косівської міської ради Косівського району Івано-Франківської області

Новини

Дата: від до Скинути

Екологічна акція "За чисте довкілля"

Навесні, напередодні Великодніх свят, починається  велике прибирання. Тож проведення щорічної акції “За чисте довкілля” стало доброю традицією, що відображає активну життєву позицію і прагнення не на словах, а на ділі дбати про благоустрій та чистоту навколишнього середовища на території ліцею. 13 квітня цього року в нашому навчальному закладі було організовано та проведено генеральне прибирання шкільної території та вулиць до Ірчана та до церкви Святого Василія. До екологічної акції долучилися  як учнівські колективи,  так і вчителі  ліцею №1. Акція має на меті, перш за все, формувати ціннісне ставлення учнів до навколишнього середовища, поповнювати знання про природу, виховання екологічної культури учнів, відчуття відповідальності та нетерпиме ставлення до тих, хто завдає шкоди природі. Кожен учень повинен розуміти, що чистота на території залежить і від нього. Тому подбаємо про чистоту навколо себе, не будемо сторонніми спостерігачами, адже підтримання чистоти та порядку – це запорука здоров’я і краси  природи.

13:26 14.04.2023

Тиждень здорового способу життя: «Добути і зберегти своє здоров’я може тільки сама людина» (03.04. по 07.04.2023 року).

З метою формування ціннісного ставлення до себе, формування культури здоров’я учнів, розуміння важливості збереження та зміцнення здоров’я, популяризація і пропаганда здорового способу життя, виховання свідомого ставлення до свого життя і здоров’я, свідомого вибору моделі соціальної поведінки в ліцеї  проведено Тиждень здорового способу життя: «Добути і зберегти своє здоров’я може тільки сама людина» ( 03.04. по 07.04.2023 року). Для учнів 1-4 класів було організовано і проведено цікаві веселі перерви до Всесвітнього дня здоров'я "Я люблю зарядку!", в яких діти брали активну участь. Також було проведено бесіди про здоровий спосіб життя і користь правильного харчування. Школярі створили "Тарілки здорового харчування ". Харчування відіграє серйозну роль в питанні повноцінного розвитку і зростання школярів. Воно не тільки сприяє загальному зміцненню організму дітей, але також може впливати на їхню працездатність і успішність. Достатня кількість поживних речовин і правильна культура споживання їжі не лише вберігають дитину від численних хвороб, а й роблять її бадьорішою і уважнішою. Соціально-психологічою  службою, відповідно до плану роботи школи, було проведено протягом  тижня здорового способу життя заходи, профілактичні бесіди, виховні години, а саме: «Шкідливий вплив алкоголю, тютюнопаління, зловживання наркотичних засобів, СНІД, спосіб життя, який веде до хвороб, знецінення сенсу життя».  Метою даних заходів було встановити природну дію алкоголю, наркотиків і токсинів, переконати учнів в неприпустимості вживання наркотиків; визначити основні шляхи профілактики наркоманії, алкоголю, тютюнопаління; розвінчати  поширені  міфи  про  популярність  і  магічність  властивостей  тютюну, алкоголю, наркотиків; виховувати прагнення учнів до здорового способу життя.  Щороку дедалі більше свідомої молоді обирає здоровий спосіб життя, спрямовує зусилля на збереження і зміцнення свого здоров’я. Адже здоров’я є тим чарівним ключем, який відчиняє двері до можливостей: прагнути і досягати, омріювати і здійснювати, розвивати себе. Учні нашого ліцею  – люди нового тисячоліття. Сучасна мода одна – здоров’я. Бути здоровим – красиво, модно, стильно. По-справжньому сучасний еталон краси – здорова людина, яка обирає здоровий спосіб життя. На цьому тижні 6-го квітня День спорту. У ліцеї були проведені змагання з баскетболу серед юнаків та дівчат 8-их класів. В яких особливо відзначилися: Буряк Богдан, Гонтарюк Павло, Шкондеюк Василь, Пивнюк Микола. Також зацікавленість та азарт учні школи проявили до участі в конкурсах та естафетах з настільного тенісу. Тут були залучені всі класи від початкової школи та старшокласників, адже на базі школи діє гурток з настільного тенісу, тому учні активно беруть в них участь. В здоровому тілі- здоровий дух!!!

15:35 12.04.2023

Віримо і допомагаємо ЗСУ

Знаймо наших!  Дорогі друзі, вкотре спільними силами з ініціативи Грималюк Галини  та педагогічних працівників Косівського ліцею N1, батьків та учнів було організовано передвеликодній збір допомоги для ЗАХИСНИКІВ УКРАЇНИ, які є випускниками нашого ліцею. Отримавши допомогу від дружніх сусідів поляків з фундації « польське товариство допомоги» загалом було запаковано і відправлено допомоги на 900 кг , а також дві маскувальні сітки. Особлива подяка дітям, які поділилися смаколиками і написали листи, малюнки, побажання нашим ГЕРОЯМ. ВСІМ ВЕЛИКЕ СПАСИБІ З УКРАЇНОЮ В СЕРЦІ ДЛЯ КОЖНОГО НЕБАЙДУЖОГО.

15:47 07.04.2023

Тиждень профорієнтації «Моє майбутнє у моїх руках»

З 13.03 по 17.03.2023 року  в ліцеї проходив тиждень профорієнтації «Моє майбутнє у моїх руках», з метою формування ціннісного ставлення особистості учня до праці, до людей, до суспільства, ознайомлення учнів з широким колом професій, сприяння визначенню інтересів та нахилів, усвідомлене обрання учнями майбутньої професії. Вибір професії — невід’ємний етап у житті кожного, хто здатен працювати. Рано чи пізно ми всі виходимо на роздоріжжя, щоб серед тисячі шляхів обрати свій, єдиний. І тут важливо не помилитися — віддати перевагу тій професії, яка найбільше відповідає здібностям, покликанню, знанням, потенціалу. З цією метою в нашій школі традиційно проводиться Тиждень профорієнтації . Під час проведення тижня організовуються різноманітні заходи з урахуванням віку, вподобань та нахилів школярів. Класними керівниками та вихователям групи подовженого дня проводилися виховні бесіди на тему: «Як виросту – я стану…» (у 1-4 класах); «Професія за моїм вибором» (у 5-8 класах) , «Який вищий навчальний заклад обираю я» - знайомство з вузами (у 9-11 класах). Педагог організатор Данилейчук С.В. проводила веселі перерви - ігри з профорієнтації: «Що я знаю про професії ». Психолог Дроняк Г.В. проводила психологічний тренінг «Як визначити свої професійні можливості, щоб відповідати вимогам обраної професії» у 9-их класах. Заступник директора з навчально-виховної роботи Козлан Ю.П. ознайомила учнів 9 класу з профорієнтаційними проектами «Pedan_Edukation» та «Універ Check» , за допомогою яких учні можуть ознайомитися з багатьма вищими навчальними закладами освіти України, оцінити переваги кожного та дізнатися багато нового про навчання в Україні. Також, учні переглянули онлайн конференцію «Професії Chack», на якій провідні лектори України розповіли про передові актуальні професії сьогодення, та шляхи до зайняття ніші в своїй професії. Протягом тижня, також, проводилися профорієнтаційні екскурсії та зустрічі. Тиждень пройшов дуже цікаво та пізнавально для учнів нашого ліцею.

15:38 30.03.2023

Патріотичніа акція - малюнок для воїна " Мій герой - захисник України ",

Учні нашого ліцею взяли активну участь в патріотичній акції - малюнок для воїна " Мій герой - захисник України ", яка організована Косівським ЦДТ і волонтерським центром "Прихисток душі". Метою  акції є формування високої патріотичної свідомості ,активізації громадянської і життєвої позиції , естетичного виховання дітей та учнівської  молоді. Дякуємо всім учасникам виставки,які взяли активну участь в даній акції. Виставка буде в Косівському ЦДТ до 30 березня, заходьте та оцінюйте наші творіння.

14:47 27.03.2023

Бережіть воду. 22 березня Всесвітній день води

Під час тижня знань з основ безпеки життєдіяльності 20.03- 24.03.2023р. учнівським активом і педагогом - організатором було проведено бесіди для учнів початкової школи " Вода-безцінний дар природи!", до Дня охорони водних ресурсів.  Було переглянуто цікаві факти про воду, а потім учні відповідали на запитання вікторини. Завжди важливо ознайомлювати учнів із значенням води в природі та в житті людини, навчити учнів розумно користуватись дарами природи, зокрема водою, викликати інтерес до знань про неї, вчити правильно та економно витрачати її ресурси. Значення води важко переоцінити, тому у всі часи відношення людей до води було бережливим. Не випадково в народі є такі приказки «Там , де закінчується вода, там закінчується життя», « Вода – колиска життя». Метою є - ознайомити учнів з найбільшим багатством Землі – водою та її значенням для всього живого, формувати екологічну культуру, розвивати мовлення та здібності учнів,  виховувати любов до природи, бережливе ставлення до води, усвідомлення необхідності бережливого ставлення до природи та її багатств, збереження водних ресурсів планети.

21:14 23.03.2023

Тиждень Тараса Шевченка «Тарас Шевченко – живе і промовляє…»

В ліцеї №1 з 6 по 10 березня проходив Тиждень Тараса Шевченка «Тарас Шевченко – живе і промовляє…». Тиждень був насичений цікавими науково-пізнавальними заходами, виховними годинами та онлайн квестами направленими на формування ціннісного ставлення особистості до культури, історії держави, вшанування пам’яті Т.Г. Шевченка, виховання в учнів любові і поваги до творчої спадщини поета, художника, діяча, сприяння усвідомлення учнями великого внеску Кобзаря у розвиток свідомості українців як нації. Учні ліцею читали вірші видатного поета, розглядали картини Тараса Григоровича як відомого майстерного художника свого часу, грали в ігри на тему цікавих фактів з життя відомого українця. Внесок Тараса Шевченка важко переоцінити, він назавжди поселився в серця кожного українця.

22:42 22.03.2023

Відзначаємо 14 березня - День українського добровольця

14 березня - День Українського добровольця. Добровольці — це ті, хто стали на захист незалежності України за покликом серця, і ті, хто гідно боронить Україну разом з усіма бійцями сил оборони та безпеки. У Косівському ліцеї до Дня Українського добровольця проводилися виховні бесіди та зустрічі з воїнами, метою яких є усвідомлення учнями подвигу наших співвітчизників. Україна вдячна кожному і кожній, хто відчув, що час стати воїном. Україна пишається всіма, хто здобуває перемогу для нашої держави. Ми завжди пам’ятатимемо всіх своїх героїв, які віддали життя за свободу. Дякуємо та вклоняємося нашим мужнім героям-захисникам, які добровільно взяли до рук зброю і пішли на захист України. Перемога буде за нами! Слава Україні!

22:10 16.03.2023

Тиждень початкової школи «Початкова школа – то цілий світ цікавих відкриттів»

З  28 лютого по 3 березня у нашому ліцеї проходив Тиждень початкової школи «Початкова школа – то цілий світ цікавих відкриттів» , який  пройшов цікаво, весело та пізнавально . Він містив багато цікавих та змістовних заходів, направлених на зацікавлення учнів до активного навчання, виховання юних громадян з чткою громадянською позицією, виховання любові до себе, до ближнього, до суспільства, до Батьківщини, до братів наших менших, патріотичного виховання, залучення до здорового способу життя та здорового харчування. Кожен день  мав певне спрямування:

22:53 12.03.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора