A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Косівський ліцей №1 імені Ярослава Мудрого Косівської міської ради Косівського району Івано-Франківської області

Новини

Дата: від до Скинути

Всеукраїнський забіг "Шаную Воїнів, біжу за Героя"

Всеукраїнський забіг «Шаную Воїнів, біжу за Героїв України» започаткував  батько загиблого Героя російсько-української війни, «кіборга» Олексія Дурмасенка Олег Дурмасенко спільно з Таїсією Братасюк та Дмитром Примаченком у 2018 році.

20:58 13.09.2023

Початок дня в ліцеї

Наказом МОН затверджено заходи щодо реалізації Концепції національно-патріотичного виховання в системі освіти України до 2025 року. Серед основних складових виокремлено громадянсько-патріотичне, духовно-моральне, військово-патріотичне та екологічне виховання. Метою визначено становлення самодостатнього громадянина-патріота України, гуманіста та демократа, готового до успадкування духовних і культурних надбань українського народу, виконання громадянських і конституційних обов’язків, формування активної позиції, утвердження національної ідентичності на основі духовно-моральних цінностей українського народу та самобутності. Дотримуючись рекомендацій МОН, у нашому ліцеї навчання починається з хвилини мовчання та виконання Державного Гімну України, а також спільної молитви-подяки Героям України, які захищають територіальну цлісність нашої держави.

21:32 07.09.2023

Обдаровані учні ліцею

Кубок Анатолія Строкатова - традиційний міжнародний турнір, який проводиться Федерацією настільного тенісу у Львівській області (ФНТЛО) під патронатом Національного Олімпійського комітету (НОК) України. Турнір заснований в 2009 році і на ньому також засновані призи особисто від Анатолія Строкатова. Кубок Строкатова, за традицією, охоплює всі вікові категорії спортсменів, починаючи від міні-мінікадетов і закінчуючи ветеранами старше 65 років, у разі наявності необхідної кількості сильних гравців (майстрів спорту) проводиться VIP турнір. З 22 по 27 серпня 2023 року відбувся традиційний Кубок Строкатова – змагання на честь легендарного тенісиста з України, який здобув найвищі результати серед чоловіків на європейських та світових змаганнях за всю історію настільного тенісу України.  Впродовж чотирьох днів за медалі змагатимуться понад 250 учасників. Найкращих визначали серед юнаків та дівчат чотирьох вікових груп, чоловіків та жінок різних вікових груп, журналістів та учасників бойових дій. В кагорту учасників потрапив і учень Косівського ліцею імені Ярослава Мудрого Дуленчук Олег. В категорії 2011-2012р. Олег зайняв 1 місце, обігравши абсолютно всіх учасників своєї вікової категорії.

19:32 07.09.2023

День Знань 2023-2024

День Знань – символ чистоти, доброти і просто початок  навчального року! Це прекрасний привід зібратися з думками й поринути в бездонний океан науки. То нехай новий навчальний рік пройде щасливо і результативно. Вірте в себе, ставте  перед собою нові цілі, які ви обов'язково  досягнете!Надихайся кожним новим днем. Бажаємо нових відкриттів і неймовірних вражень від навчання, а ми, вчителі, допоможемо вам  з усім впоратися!

18:16 05.09.2023

Вічна пам'ять учневі 8-Б класу

ВЕЛИКА ВТРАТА ДЛЯ ВСІХ НАС У ДЕНЬ СВІТЛОГО ВОЗНЕСІННЯ. Відійшов з ангеликами у вічність Хім‘як Володимир Володимирович……. Є сила, що може забрати з життя, а з пам’яті нашого ліцею - ніколи……

10:14 25.05.2023

День пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу.

Щороку з 1994-го 18 травня Україна відзначає День скорботи й пам’яті жертв депортації кримськотатарського народу. А з 2016 року – День пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу. 18-20 травня 1944 року під час головної хвилі депортації кримських татар із Криму виселено понад 180 тис. осіб. «Обґрунтуванням» примусового вивезення стало звинувачення всього кримськотатарського народу в нібито державній зраді та співпраці з нацистами. Насправді жодних доказів колаборанства кримських татар немає.  Нелюдський акт депортації призвів до незліченних жертв. За офіційними даними, від голоду та хвороб майже половина кримських татар загинули в дорозі чи в місцях вигнання. Сьогодні кримськотатарський народ знову не може почуватися вдома на своїй рідній землі. 3 початком російської окупації Кримського півострова у 2014 році тисячі кримських татар змушені знову покинути рідні домівки. А тих, хто залишилися, російська окупаційна влада кидає за грати, катує, проводить репресивну політику переслідувань та залякувань. Біль кримськотатарського народу – наш спільний біль. Ми ніколи не забудемо і не пробачимо злочини радянського тоталітарного режиму.  Сьогодні 18 травня вчителі та учні ліцею згадали ті трагічні події і вшанували пам’ять померлих загальношкільною хвилиною мовчання. Пам’ятаємо жертв трагедії та віддаємо шану всім, хто постраждав від дій тоталітарної влади. 

15:22 18.05.2023

Тиждень англійської мови ”Glory to Ukraine!”

Тиждень англійської мови в Косівському ліцеї №1 ім. Ярослава Мудрого на проходив з 8 по 12 травня 2023 року під гаслом ”Glory to Ukraine!” Вивчаючи мову життя інших країн, школярі порівнюють отриману інформацію з життям рідної країни. Завдяки такому порівнянню вони вчаться бачити успіхи своєї країни і її проблеми, поважати й цінувати традиції й звичаї свого народу. Почуття національної гідності зміцнюється, коли учні вільно можуть розповісти іноземним гостям про свою оселю, родину, країну, свій край, його історію, про цікаві географічні маршрути, про наукові досягнення, про твори мистецтва, про традиції й звичаї.

15:35 15.05.2023

Переможці обласного конкурсу народних ремесел "Украна - ЄДИНА"

У Косівському інституті прикладного та декоративного мистецтва ЛНАМ проходив обласний конкурс народних ремесел «Україна-ЄДИНА», у якому брали участь і наші талановиті ліцеїсти. Метою конкурсу є залучення молоді до творчої роботи, формування у них професійних умінь та навичок, популяризації та розвитку художніх ремесел регіону спрямованих на розвиток національної культури і народних традицій, організації дозвілля учнівської молоді, підвищення її національно-патріотичного, культурного, естетичного та духовного рівня. Досягнення нашого ліцею на обласному конкурсі народних ремесел: Дімбровський Ростислав - 1 місце, Шведюк Максим - 2 місце, Нагнибедюк Назар - 3 місце, Борис Марічка - 2 місце, Слава Анастасія-3 місце, Бурдяк Богдан - 3 місце. Вчителі трудового та образотворчого мистецтва Хрущ Арсен Петрович та Слава Тетяна Володимирівна мотивували учнів до участі, готували та націлювали на виконання якісних творчих художніх виробів. Високо освічені, культурно компетентні, духовно наповнені, талановиті молоді українці- це головна спільна наша ціль у вихованні ліцеїстів. Дякуємо організаторам та вчителям за пророблену роботу, а учнів ВІТАЄМО з новими досягненими цілями!!! Миру нам усім!

12:45 07.05.2023

Запрошуємо у нашу шкільну родину!!!

У вересні на учнівську спільноту Косівського ліцею №1 імені Ярослава Мудрого чекає чудове поповнення наймолодшими, дуже творчими, ініціативними маленькими особистостями. Наш ліцей  - це місце, де все створено для вдалого навчання, для творчого зростання та розвитку дітей.  На занятті для майбутніх першокласників проводяться цікаві уроки адаптивного характеру, у ігровій формі. Маленькі дошкільнята поступово готуються до навчання в початковій школі за програмою Нової української школи. Вчителі Крушельницька Руслана Василівна та Григорчук Ганна Миколаївна – кваліфіковані педагоги з багатим досвідом та невичерпними знаннями допомагають діткам знайомитись з школою. Вчителі зацікавлюють до навчання різноманітними формами і методами, актуалізують творчі поробки, організовують майстер-класи, залучають батьків до спільного часу проведення в шкільному колі, що саме по собі дає спокій дитині і допомагає спокійно віднестися до нового етапу в житті майбутнього школяра. За ініціативи Крушельницької Руслани Василівни, майбутні першокласники, з метою патріотичного виховання, зробили лист-підтримку «Маленькі долоньки для Перемоги» Збройним Силам України. Лист буде відправлений солдатам на передову. Діти - молодці!

15:10 17.04.2023

Нагородження переможців конкурсів "Знай і люби свій край" та "Зоофест"

12-го квітня відбулося вручення грамот переможцям конкурсу "Знай і люби свій край".Під час І етапу конкурсу  учні продемонстрували творчу фантазію, високий рівень поданих на конкурс робіт, неповторність та оригінальність задуму в їх виконанні. Приємно зазначити, що з кожним роком урізноманітнюються техніки виконання, задуми, ідеї. Роботи, створені власними руками дітей, відрізняються неординарністю художнього мислення, креативністю та викликають неабияке захоплення. З метою виявлення обдарованої учнівської молоді і сприяння її творчому розвитку, підтримка та популяризація декоративно-ужиткового і образотворчого мистецтва та традиційних художніх ремесл участь у конкурсі взяли: Волощук Оксана (5-В), Гарматюк Вікторія (5-В), Дмитерчук Віталіна (6-Б), Яким‘юк Надія (7-В), Слава Настя (8-Б), Сумарук Соломія (8-Б), Гостюк Евеліна (8-А), Мартинюк Вікторія (9-Б), Радиш Діана 11-А. Роботи учнів представлені в номінаціях: декоративний розпис; бісероплетіння, гончарство та художня кераміка, художня вишивка. Переможців визначено в номінаціях - декоративний розпис, гончарство та художня кераміка.номінація «гончарство та художня кераміка»: вікова категорія: середня (11-14 років)     І місце - Слава Анастасія (13 років), учениця 8-Б класу,  назва роботи: керамічні плитки «Рибки» ; вікова категорія: старша (15-17 років)  І місце – Радиш Діана (16 років), учениця 11-А класу,  назва роботи: керамічні плитки «Птахи» ; номінація «декоративний розпис »: вікова категорія: середня (11-14 років)     І місце – Кіщук Каміла (12 років), учениця 7-Б класу, Бажаємо учасникам та переможцям конкурсу нових творчих задумів і втілення їх в своїх роботах.

14:39 14.04.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора