A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Косівський ліцей №1 імені Ярослава Мудрого Косівської міської ради Косівського району Івано-Франківської області

Тиждень англійської мови ”Glory to Ukraine!”

Дата: 15.05.2023 15:35
Кількість переглядів: 68

Тиждень англійської мови в Косівському ліцеї №1 ім. Ярослава Мудрого на проходив з 8 по 12 травня 2023 року під гасломGlory to Ukraine!” Вивчаючи мову життя інших країн, школярі порівнюють отриману інформацію з життям рідної країни. Завдяки такому порівнянню вони вчаться бачити успіхи своєї країни і її проблеми, поважати й цінувати традиції й звичаї свого народу. Почуття національної гідності зміцнюється, коли учні вільно можуть розповісти іноземним гостям про свою оселю, родину, країну, свій край, його історію, про цікаві географічні маршрути, про наукові досягнення, про твори мистецтва, про традиції й звичаї.

 Головною метою проведення тижня англійської мови в школі було підвищення мотивації учнів до вивчення англійської мови, розширення знання учнів про культуру країни, мова якої вивчається та про культуру України, формування лінгвокраїнознавчої компетенції школярів, розвиток в учнів навичок слухання та говоріння, творчих здібностей, логічного мислення та пам'яті. 

На початок тижня учні 5-х та 6-х класів підготували барвисті цікаві малюнки з символікою України. Також були оформлені тематичні плакати “Ukraine is our motherland” та представлені в холі ліцею.

     У вівторок був проведений квест Proverbs and sayingsз учнями 10-х класів. Учні порівнювали українські та англійські прислів’я та приказки, знаходили еквіваленти в рідній мові, що дало їм можливість збагатити знання з англійської мови та розширити свій кругозір.

   Флешмоб Pray for Ukraine, проведений в середу 10 травня з учнями початкових класів виявився надзвичайно цікавим, веселим та патріотичим, адже учні закликали молитися за мир в Україні.

 Насиченим був і четвертий день тижня англійської мови. З учнями 6-х та 9-х класів проводилися вікторини: “Ukrainian customs and traditions”, “ The country I am proud of”, “ Across Ukraine”. Школярі навчалися співпрацювати в командах для досягнення спільної мети, були конкурентоспроможними та впевненими у своїх силах та знаннях.

   Останній день Тижня англійської мови був присвячений екологічній тематиці. Учні 7-х класів  провели екологічну акцію Make Ukraine clean!” та здійснили прибирання сміття дорогою на гору Острий.

   Тиждень іноземної мови дозволив активізувати діяльність учнів, стимулювати їх подальшу роботу, придбати нові і вдосконалювати вже набуті навички самостійної роботи. Цей період став одним з цікавих епізодів шкільного життя, насичений різноманітними подіями, які сприяють розвитку інтересу в школярів до вивчення іноземних мов та патріотичному вихованню.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора