A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Косівський ліцей №1 імені Ярослава Мудрого Косівської міської ради Косівського району Івано-Франківської області

Новини

Дата: від до Скинути

Майстеркласи на новорічно-різдвяну тематику.

У ліцеї №1 імені Я.Мудрого з 19 по 30.12. 2022  спільно з працівниками Косівського музею народного мистецтва та побуту Гуцульщини для учнів було організовано майстеркласи на новорічно-різдвяну тематику, згідно проєкту "Освіта у надзвичайних ситуаціях", який реалізується на базі Музею за підтримки британської організації "Street Child UA". Метою є розширення знань учнів та відродження українських традицій під час святкування новорічних свят та Різдва Христового, виховання шанобливого ставлення до народних традицій, звичаїв, обрядів, залучення до нового виду діяльності у мистецькій сфері. Учні плели «павуки», малювали на склі та пробували себе в ролі художників. Працівники музею захопили учнів своїми розповідями та зацікавили до виконання робіт, з яких оформлено виставку. Дякуємо працівникам музею народного мистецтва та побуту Гуцульщини, а особливо Вікторії Юрієвній Яремин за співпрацю та якісно організовані творчі  майстер-класи для учнів нашого ліцею.

16:44 31.12.2022

Креативна екоялинка у ліцеї №1

Незвичайну екоялинку на уроці технології створили учні 5-6 класів нашого ліцею. Діти власноруч виготовили іграшки з фетру, фанери, бісеру, ниток, а саму ялинку створили у стилі стрінг-арт. Також учні креативно підійшли до створення новорічних прикрас: виготовили іграшки з національно-патріотичною символікою (ляльку-мотанку, пса Патрона, та ін.), які розташували в центральній частині екоялинки. Для виготовлення прикрас учні застосували технології обробки текстильних матеріалів ручним способом, в’язання гачком, спицями, плетіння бісером, ґрунтованого текстилю та макраме.

20:29 30.12.2022

Загальноукраїнська акція «Герої МВС» у закладі освіти

З  19.12 по 25.12.2022р. у нашому ліцеї було організовано Загальноукраїнську  акцію «Герої  МВС»., яка мала на меті акцентувати увагу учнів та вчителів на вивченні та поглибленні знань з протипожежної безпеки. Класними керівниками  та вихователями групи продовженого дня протягом тижня були проведені виховні години з даної тематики також  було організовано виставку малюнків на тему "Герої МВС". Цікавість дітей часто ставить їх перед реальною небезпекою, крім того велика кількість електротехніки в будинках є нерідкою причиною пожеж, особливо в часи нестабільної подачі та частих відключень електроенергії. Тому значущим є створення умов, як в шкільному закладі, так і в сім'ї, що дозволяють дитині планомірно накопичувати досвід безпечної поведінки, а в результаті зберегти життя і здоров'я. Мета акції - сприяти формуванню у дітей правил пожежної безпеки, з допомогою гри та бесіди з'ясувати правильні дії в разі виникнення пожежі.

18:01 25.12.2022

Акція "Миколай прийде до кожного"

День Святого Миколая – одне з найбажаніших дитячих свят. За кілька днів діти зазвичай пишуть святому Миколаю листи з побажаннями та очікують подарунки. Немає в світі малюка, який не мріяв би про щось особливе. Хіба можливо описати ту щиру радість, коли дитина отримує частинку свята у вигляді бажаного подарунку? Цьогоріч наш ліцей вже невперше організував благодійну акцію «Святий Миколай прийде до кожного!»  Вся шкільна сім’я долучилась до збору коштів та підготувала  символічні подаруночки для дітей, яким особливо потрібне відчуття свята. Радість малюків неможливо описати,створивши невеличку магію в їхніх серцях. Нам вдалося створити  для них справжнє свято✨ Бажаємо наснаги нашим чудотворцям та дякуємо за те,що ви для нас робите❣️

09:37 23.12.2022

Тиждень українських традицій

З 12 по 16 грудня 2022р. у нашому ліцеї проходив Тиждень українських традицій. Класними керівниками проведено виховні години з даної тематики. Свято Андрія Первозванного вважається найбільшим передноворічним святом, яке відзначається ще з часів Русі 13 грудня. Андрій Первозванний входив в число 12-ти апостолів Христа, згідно з переказами, був братом апостолу Петру і був покровителем жителів України та Шотландії. Напередодні цієї дати прийнято збиратися на Андріївські вечорниці , з якими пов'язано безліч неординарних звичаїв. Традиційно, учні 10-х класів провели у нашому ліцеї «Андрівські посиденьки», на яких були заворожуючі розповіді про давні традиції нашого народу, традиційні давні пов'язування української хустки, змагання сформованих команд у знанні українських звичаїв, пісень. А в кінці, смачне пригощення традиційними українськими варенниками та пампушками. Гостями на посиденьках  стали  педагоги  і кожен був надзвичайно задоволений, адже ця традиція уже понад 10 років вирує нашим закладом освіти. Педагоги та учні підтримують українські народні звичаї та обряди.

19:12 19.12.2022

Онлайн захід "Кібербезпека"

14 грудня в 11.00 год відбувся онлайн семінар-навчання, організований працівниками кіберполіції Івано-Франківщини для учнів 9, 10, 11 класів та викладацького складу Косівського ліцею №1 імені Ярослава Мудрого, щодо основних вимог інформаційної гігієни в кіберпросторі, роз’яснено про типові види шахрайств та шляхи їх уникнення, та презентовано Проект «MRIYA», який розроблено Департаментом Кіберполіції України та волонтерами України  щодо протидії російським окупантам у медіа-просторі. В умовах воєнного стану та активізації проти нашої держави діяльності російських спецслужб, питання інформаційної безпеки є вкрай важливим і домінантним. Тож, в ході проведення заходу, учасникам освітнього процесу було акцентовано на питаннях кібербезпеки . Учні та вчителі мали змогу задати питання, та отримати відповіді з чітким роз’ясненням. Цікава змістовна зустріч з представником кіберполіції щодо актуальних питань кібербезпеки дала великий багаж знань для учнів та вчителів нашого ліцею. Дякуємо працівникам кіберполіції Івано-Франківщини!

10:05 15.12.2022

Відзначення Дня Збройних Сил України у закладі освіти

День Збройних Сил України — це свято на честь тих, хто нині захищає територію нашої країни, забезпечує обороноспроможність Української держави. Це свято хоробрих військовослужбовців, завдяки незламному духу та звитязі яких, ми можемо почуватися у безпеці. Свято справжньої мужності, героїзму і відваги. Дата приурочена до дня ухвалення Закону України «Про Збройні сили України» – подія відбулася саме 6 грудня 1991 року. Також урочиста дата пов’язана із 6-м грудня 1919 року. Це день став початком однієї зі славетних сторінок української армії – першим зимовим походом Дієвої армії УНР.  Учнівське самоврядування та директор ліцею привітали всіх хлопців  нашого ліцею-майбутніх воїнів ЗСУ зі святом Днем Збройних Сил України. Також учнівське самоврядування провело круглий стіл "6 грудня-День Збройних Сил України ". Захід відбувся у форматі вікторини, цікавих питань та відповідей.   Вчителем Захисту України Добрянським І.М. було проведено урок мужності в 10 класі «Герої поряд!» присвячений Дню ЗСУ. Метою проведення є популяризація військової справи та подвигів наших героїв, що знаходяться на фронті; розвивати в дітей повагу до наших воїнів і рідного краю; сприяти формуванню світогляду громадянина здатного захистити свою державу.   9 грудня 2022року у нашому ліцеї будо проведено захід, присвячений Дню ЗСУ «ІГРИ ПАТРІОТІВ», де ліцеїсти 10-11 класів показували військову виправку, фізичну підготовку, вправність та кмітливість. Метою проведення є розширення знаннь учнів про військову справу, солдатів та їх традиції і побут; виховання шанобливого ставлення до України, спонукати дітей до наслідування кращих рис характеру наших воїнів: добродушності, безкорисливості, побратимства, бажання завжди прийти на допомогу; сприяти розвитку в ліцеїстів витримки, вправності та поваги один до одного.

10:11 12.12.2022

Декада "16 днів проти насилля" у ліцеї №1 ім.Ярослава Мудрого

З метою проведення профілактичної роботи серед учасників освітнього процесу та забезпечення соціально-психологічної підтримки учнів, висвітлення питань, пов’язаних з проблемами подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків, інформування працівників, які контактують з дітьми, про захист дітей від усіх форм насильства, у тому числі домашнього насильства, експлуатації, найгірших форм дитячої праці, інших проявів жорстокого поводження з дітьми, та з метою захисту прав і свобод, формування у дітей ціннісних життєвих навичок та моделей поведінки  з 28 листопада по 9 грудня  в Косівському ліцеї №1 імені Ярослава Мудрого проводилась Всеукраїнська акція «16 днів проти насилля».

21:13 11.12.2022

Реалізація Нідерландського проекту Flowers4School у ліцеї №1

6 грудня - День Збройних сил України. Цього року  воно є одним із надважливіших, адже наші воїни ЗСУ- зразок, якою повинна бути  армія світу . І наш ліцей не залишився осторонь цієї події.  З метою залучення учнів до цікавого проекту, ознайомлення з світом квітів, залученням до садівництва, покращення морального стану дітей у період війни, розвивати у дітей любов до землі, Батьківщини, поваги до воїнів захисників України, - учні 2-А класу  з класним керівником Гавриш Р.М. та батьками прийняли участь у нідерландській благодійній акції Flowers4School #flowers4school.  Разом прикрасили   "Алею Слави і Пам'яні захисників України" закладу освіти клумбою, на якій весною розквітнуть прекрасні квіти. А також  підготували листи воїнам з маленьким подарунком та малюнком, які   волонтер  Надія Сусол передасть нашим хлопцям на передову. Низький уклін Вам ВОЇНИ! Дякуємо Вам хлопці за наш спокій!  Ми Вас пам’ятаємо і ніколи не забудемо!

15:43 11.12.2022

“Game zone” у нашому ліцеї №1.

Відбулося засідання учнівського активу. На ньому було вирішено ряд питань, а саме зайнятість на перервах та в укритті. Нещодавно учнівське самоврядування розпочало роботу над активізацією учнів та вирішували проблему дизмотивації учнів. Що перерви можна помітити, як учні зависають у телефонах і здається, зупинити це було неможливо. Проте, самоврядування вирішило покращити ситуацію і створили куток “Game zone”. Центр, де що перерви можна обрати настільну гру та весело провести час, граючи в неї. До уваги учнів більше десяти популярних ігор, то ж ми впевнено можемо сказати, що учнівському самоврядуванню вдалося втілити хорошу ідею!

11:44 29.11.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора