A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Косівський ліцей №1 імені Ярослава Мудрого Косівської міської ради Косівського району Івано-Франківської області

Предметний тиждень біології та хімії

Дата: 26.11.2022 16:28
Кількість переглядів: 471

З метою формування ціннісного ставлення до природи, до планети, розвиток в учнів самостійності, навчити творчо мислити і використовувати на практиці знання та вміння, виховати в учнів екологічну культуру, для демонстрацій умінь  та заохочення учнів до вивчення предметів хімії та біології у Косівському ліцеї №1 імені Ярослава Мудрого з 21.11 по 25.11.2022 було організовано проведення предметного Тижня біології та хімії. Вчителі біології та хімії Пліхтяк Т.Т., Меланчук З.В., Григорчук Л.М. спланували цікаві заходи для реалізації мети тижня. Учні були задіяні у відкритих уроках, цікавих дискусіях, конкурсах плакатів, конкурсі виробів з пластику, креативних пізнавальних уроках практикумах.

З метою покращення знань про природу; формування позитивної мотивації здобувачів освіти на збереження природи та поліпшення ставлення до неї; розвитку почуття відповідальності за тварин, зокрема птахів; заохочення до вивчення природничих наук, зокрема науки про життя у всіх його проявах – біології було проведено цікаві уроки біології присвячені птахам, також,  учні 7-х класів продемонстрували цікаві проєкти, а саме: урок –лекція «Птахи: особливості будови та спосіб життя»(цікава біологія птахів; урок-подорож «Цікавий  та різноманітний світ птахів».

Із учнями 11 класу було переглянуто фільм «Хімія навколо нас», де учні ознайомились із сучасними хімічними матеріалами і виробами із них. Учні 7-11 класів виготовляли стінгазети на хімічну тематику, та оформили виставку на коридорах закладу освіти, де всі бажаючі дізнатися щось нове про хімію погли почерпнути для себе цю інформацію. 22.11.2022 за круглим столом із учнями  8 класу обговорили про вклад  Д.І. Менделєєва у розвиток хімічної науки, а також взяли участь у конкурсі «Виріб із пластикової пляшки». У середу 23.11.2022 для учнів 8-А та 11-А класі  був проведений інтегрований урок із хімії та біології присвячений темі «Шкідливий вплив алкоголю, нікотину та наркотиків на організм людини». На уроці учні 11 класу були поділені на експертів та розповіли для дітей 8 класу з до яких захворювань може призвести вживання даних речовин. Разом із вчителем  хімії Пліхтяк Т.Т. та Меланчук З.В.  учні на практиці  побачили, як впливає алкоголь на білки, жири та вуглеводи та печінку, а також переглягули відеоексперимети із даної теми. Так як, учні  6-7 класів навчались дистанційно то, для  учнів 7 класу було завдання скласти казку про хімічний елемент, а учні 6 класу захищали міні – проекти «Чому скисає молоко», «Живі фільтри», «Корисний йогурт». 

Тиждень хімії та біології був насичений цікавими подіями, і заохотив учнів ліцею до вивчення даних предметів. 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора