A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Косівський ліцей №1 імені Ярослава Мудрого Косівської міської ради Косівського району Івано-Франківської області

Проведення Тижня толерантності «Толерантність – це мистецтво жити в злагоді разом.»

Дата: 19.11.2022 15:43
Кількість переглядів: 24

В цьому році проведення тижня толерантності у нашому ліцеї припало на період змішаного навчання та час воєнного стану в Україні, але це не вплинуло на реалізацію запланованих на даний  період заходів. У рамках відзначення Міжнародного Дня толерантності (16 листопада) та з метою формування в учнів загальнолюдських моральних цінностей, розвинути розуміння толерантності, як одного із найнеобхідніших принципів людського буття, набути навичок толерантної поведінки і розвитку комунікативної культури спілкування, пропаганди принципів терпимості в усіх учасників навчально-виховного процесу з 14.11.22р. по 18.11.22р. було проведено ТИЖДЕНЬ ТОЛЕРАНТНОСТІ під девізом "Толерантність – врятує світ". Впродовж тижня робота соціального педагога, практичного психолога, педагога організатора та класних керівників ліцею була спрямована на розуміння необхідності реалізації принципів толерантності в суспільстві, потребу злагоди, формування поваги у дітей до інших людей, їхніх думок, дотримання своїх переконань і визнання такого ж права за іншими, підвищення настрою учасників навчально-виховного процесу, створення ситуацій-успіху для невпевнених учнів та розкриття творчого потенціалу обдарованих дітей. План проведення тематичного тижня був насичений та різноманітний. Упродовж тижня Толерантності всі здобувачі освіти ліцею приймали активну участь в заходах, які змінювали один одного. Соціальний педагог та психолог ліцею організували супровід соціально незахищених дітей та були учасниками тренінгового заняття, «Зміцнення емоційного стану внутрішнього переміщених дітей в умовах воєнного стану», яке провели психологи організації «Terre des homes» у приміщенні ЦДТ.

.  Зі здобувачами освіти  1-4-х класів були проведені години спілкування «Наш заклад – простір толерантності». Було організовано арт-простір «Щасливі діти» до Всесвітнього дня дитини на якому діти робили творчі поробки, а також пройшла акція «Обійму безкоштовно». 

З учнями  5-6-х класів було проведено тренінг та створення плакатів «Дерево добра» та «Квітка толерантності». Учні 7 класів створювали інформаційні плакати «Толерантність починається з мене!».  Серед учнів 8-9-х класів було проведене анкетування «Наскільки я толерантний», також, соціальним педагогом та практичним психологом було організовано діалоговий онлайн- майданчик «Толерантність у середовищі підлітків» на виховній годині з класними керівниками, де учні могли висловитися про проблеми толерантного поводження у їхньому середовищі. Класні керівники 5-11 класів проводили виховні години на тему: «16 листопада-Міжнародний день толерантності»;

Лідерами учнівського самоврядування та 10-11-ті класи було створено презентацію  “Правила толерантної комунікації та правила поведінки в соціальних мережах».

Тиждень толерантності пройшов активно, весело, творчо та толерантно, не зважаючи на те, що багато часу здобувачі освіти перебували в укритті під час повітряної тривоги. Слава Україні! Героям слава! 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора