A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Косівський ліцей №1 імені Ярослава Мудрого Косівської міської ради Косівського району Івано-Франківської області

Новини

Дата: від до Скинути

Виховна година: Безпечне середовище (клас безпеки)

Мета уроку Сформувати в учнів  знання і навички з основ мінної безпеки. В результаті уроку учні та учениці мають знати види вибухонебезпечних предметів (ВНП), уміти їх розрізняти, розуміти алгоритм дій при виявленні ВНП, уважніше ставитися до фізичного середовища, в якому вони перебувають. 

18:54 21.12.2023

Гордість нашого ліцею

Ось і завершився ІІ етап Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів серед учнів закладів загальної середньої освіти. Інтелектуальні змагання проходили на принципах академічної доброчесності за єдиними державними завданнями. Спільнота нашого закладу освіти щиро вітає ВСІХ учасників ІІ етап Всеукраїнських учнівських олімпіад з досягнутими ними результатами і бажаємо «не опускати рук» і зупинятися на досягнутому, а впевнено долати труднощі на сходинках знань, прямуючи до вершини.  ВИ – НАША ГОРДІСТЬ! МИ ВАМИ ПИШАЄМОСЬ І ВРИМО У ВАС!!!

09:12 21.12.2023

Безпека дітей під час військового часу

Безпека дітей під час військового часу Мета заходу: Вчити дітей про необхідні дії в разі небезпеки: продовжувати знайомити з ситуаціями, які трапляються в природі, під час гри на вулиці; вчити дітей свідомо діяти в екстремальних ситуаціях та дзвонити в екстренні служби, закріпити знання дітей про екстренні служби порятунку. Формувати розуміння наслідків небезпечної поведінки, усвідомлення того, що небезпека криється в самому предметі, в самій ситуації. Розвивати мислення, увагу, розвиток мовлення; розвивати вміння правильно діяти в надзвичайних ситуаціях, навички самодисципліни, організованості, впевненості в своїх силах та прагненні допомогти тим, хто цього потребує. Виховувати у дітей сміливість, відповідальність, свідому безпечну поведінку, дбайливо ставитися до свого здоров’я.

19:53 20.12.2023

Виховна година "Безпека під час воєнного стану"

Кабінет безпеки нашого ліцею  - це нова необхідність, продиктована сьогоденням. У цьому кабінеті проводяться заняття та тренінги з пожежної безпеки, евакуації, першої допомоги, безпеки на дорозі та інших аспектів безпеки.  Учні 8-В класу відвідали клас безпеки  та провели виховну годину "Безпека під час воєнного стану ". Класи безпеки надають можливість формування в школярів життєво важливих навичок на компетенцій, забезпечувати знання правил пожежної безпеки, мінної безпеки та цивільного захисту, алгоритму дій у разі надзвичайних ситуацій, надання медичної допомоги, тощо.

18:56 20.12.2023

Інформування про мінну небезпеку “Будь обережним – мінна безпека!”

Інформування про мінну небезпеку “Будь обережним – мінна безпека!”                       Мета: -формувати в учнів якості свідомої особистості;       - попередити прояви паніки в небезпечних ситуаціях;       - навчити дітей правил поводження з ВНП, невизначеними предметами та речовинами;       - допомогти реально оцінити ступінь небезпеки знахідки і результати некоректного з нею  поводження;       -дати поради щодо дій при знаходженні вибухових пристроїв;       -виховувати почуття відповідальності за своє життя та життя інших людей.        

18:36 20.12.2023

Участь у проєкті "5 кроків до здорового харчування"

Ось і добігає до завершення наш проєкт. Сподіваємось, що час разом з нами пролеіви цікаво та корисно для всіх! В даній публікації ми зібрали 8 простих порад, які допоможуть тобі здорово харчуватись: - ніколи не пропускай сніданок. Намагайся снідати в першу годину після пробудження й вечеряти не менш ніж за три години до сну; - не відволікайся під час їжі на телевізор, комп’ютер чи книжку - так ти зможеш насолодитися смаком їжі та відчути насичення їжею; - їж 5 порцій овочів та фруктів кожного дня; - пий звичайну воду без смаку, орієнтуючись на відчуття спраги; - обмежуй споживання цукру (не більше 25 г на день); - їж менше оброблених продуктів, у яких забагато солі та жиру; - обирай йодовану сіль замість звичайної. Пропонуємо весело закріпити знання та пограти гру, відсканувавши QR-код Проєкт реалізовується Центром громадського здоров’я за підтримки Бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я в Україні.  

22:31 19.12.2023

"Ти - людина, значить, маєш права"

До Міжнародного дня прав людини класний керівник 8-А класу М.В. Радиш разом з учнями організували захід на тему "Ти - людина, значить, маєш права". Його мета - познайомити здобувачів освіти із Загальною декларацією прав людини та з історією її створення; розповісти про запровадження Всесвітнього дня прав людини;  показати важливість дотримання прав людини в демократичному суспільстві; потренуватися у вирішенні різних правових ситуацій.     Спочатку діти переглянули відеофільм "Історія права людини" та презентацію на дану тему. Друга частина заходу пройшла у формі гри - змагання між учнями 6-Б та 6-В класів. Діти з ентузіазмом виконували різноманітні завдання, пов'язані з правами людини, зокрема дитини. Серед них вправа "Знай свої права", рольова гра "Казкова вікторина", створення плакату "Мої права та обов'язки", конкурс "Знайди пару".     Практичне спрямування виконуваних учнями завдань сприяє розвитку уміння визначати у повсякденному житті правові ситуації та встановлювати шляхи їх розв'язання.

21:46 19.12.2023

Нові досягнення рідного мастадонта гирьового спорту Рабинюка Миколи

Нові досягнення рідного мастадонта гирьового спорту Рабинюка Миколи не перестають вражати. Перші місця у відкритому Кубку Федерації гирьового спорту України присвяченого Збройним Силам України - у номінаціях «Поштовх» та «Ривок» (вікова група 75-79 років). Цього року наш першокласний спортсмен святкує ювілей - 55 років у гирьовому спорті. Невпинно працює над собою, досягає нереальних висот, вражає своєю наполегливістю.  Вітаємо з досягненнями та щиро бажаємо міцного здоровʼя, і Миру нам усім!

21:50 18.12.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора