A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Косівський ліцей №1 імені Ярослава Мудрого Косівської міської ради Косівського району Івано-Франківської області

Новини

Дата: від до Скинути

Профорієнтаційна екскурсія у Косівський інститут декоративно- прикладного мистецтва

Однією з головних проблем людини є проблема вибору, тобто визначення своєї справи або професії. Саме профорієнтація допомагає оцінити власні здібності старшокласників, інтереси, можливості та усвідомлено обрати майбутню професію.   1 лютого 2024 року була проведена екскурсія у Косівський інститут декоративно- прикладного мистецтва для учнів 9, 10- их класів. Побувавши у музеї, в якому зберігається мистецька спадщина кількох поколінь відомих майстрів Гуцульщини, кращі дипломні роботи студентів, учні отримали багато позитивних вражень. Все це плавно перейшло   у знайомство з кожним відділом, а саме: кераміки, металу, вишивки, крою та моделювання, різьби по дереву, де кожен викладач ділився технікою та мистецтвом. Екскурсія подарувала незабутню атмосферу творчості.

21:19 06.02.2024

"Олекса Довбуш" у виконанні учнів ліцею

«Народ, що не знає своєї історії, є народ сліпців», говорить Олександр Довженко. Ці слова як ніколи є актуальними сьогодні, коли  в період боротьби за власну державу та народ , ми черпаємо історії героїчного минулого наших предків.  Досліджуючи  історію свого краю, учні Косівського ліцею 1 ім.Я.Мудрого презентували прим'єру вистави "Олекса Довбуш". В картині учасники гуртків "Сокіл-Джура" та "Джура" показали побут гуцульського народу, його історію боротьби за звільнення від  кріпацького ярма, волелюбність та щирість почуттів. Саме ці риси як ніколи необхідні українцям зараз задля перемоги у війні проти агресора.

20:27 04.02.2024

Тематична лінійка « Герої Крут- для нащадків взірець»

29 січня в Косівському ліцеї №1 імені Ярослава Мудрого учні 11-Б класу провели тематичну лінійку « Герої Крут- для нащадків взірець». Старшокласники підготували опис цієї історичної події  для молодших ліцеїстів та розповіли чому вона ввійшла в історію України як символ національної честі.

19:35 04.02.2024

Засідання шкільного  парламенту

Відбулося засідання шкільного  парламенту  30.01.2024р. На якому було розглянуто наступні питання: 1. Підсумки роботи учнівського самоврядування за І семестр 2023-2024н.р. 2. Планування роботи на ІІ семестр 2023-2024н.р. 3. Формат проведення виховних заходів. 4.Різне. Мета учнівського самоврядування: залучення учнів школи до проведення навчального та виховного процесу, виховання національної свідомості, естетичної культури та соціально активної особистості,створення умов для розвитку ініціативи та творчості. Нові ідеї та енергетика повна креативу і  позитивного мислення-так в загальному можна сказати про  засідання шкільного парламенту   під кураторством педагога-організатора Данилейчук Світлани Володимирівни. Учні планували свою роботу на ІІ семестр навчального року, ділилися проектами, які втілюватимуть в життя.  Учасники активно працювали, засідання було продуктивним і дало усім поштовх до нових ініціатив та починань.

20:21 31.01.2024

Семінар-навчання з питання організації харчування учнів та впровадження процедур заснованих на принципах HACCP

Безпечність харчових продуктів – це забезпечення того, що продукт не зашкодить дітям, якщо він виготовлений і спожитий відповідно до призначення. У Косівському ліцеї №1 імені Ярослава Мудрого пройшов семінар-навчання щодо харчування учнів у школах з питання організації харчування учнів та впровадження процедур заснованих на принципах HACCP в харчоблоках спеціалістами Косівського відділу РУ ГУ ДПСМ в Івано- Франківській області. НАССР в закладах освіти – важливий інструмент для контролю безпеки харчування. Адміністрація закладів зобов’язана впровадити і постійно підтримувати функціонування принципів системи HACCP на харчоблоках. Головним завданням системи HACCP є аналіз небезпек і проведення поетапного контролю за усіма етапами приготування страв і продуктів харчування, починаючи від прийому продуктів на склад і до моменту подачі готової страви.  Адміністрація Косівського ліцею №1 імені Ярослава Мудрого працює над якісним впровадженням системи ХАСП. Висловлюємо подяку за плідну співпрацю спеціалістам Косівського відділу РУ ГУ ДПСМ в Івано Франківській області.

18:52 31.01.2024

28 січня - День Затвердження Державного Прапора України.

   Державний прапор України - це офіційний символ України, яким пишається кожен українець. Синьо-жовтий білокор прославляє нашу Україну у різних куточках світу, на всіх континентах планети Земля. Його яскраве полотнище з гармонійним поєднанням кольорів неодноразово поважно майоріло на п'єдесталах  слави, на підкорених вершинах гір, над спорудами державних установ, консульств та посольств, на суміжних із сусідніми державами кордонах.    Державний Прапор України - це наша гордість, наша національна святиня із багатовіковою історією свого існування.    Формування поваги до національної символіки нерозривно пов'язане з високими патріотичними почуттями, з любов'ю до рідного краю та Батьківщини.    28 січня 1992 року ВРУ прийняла постанову "Про затвердження державним прапором України національного прапора", яким вже офіційно затвердила прямокутне полотнище із двох рівних за шириною горизонтально розташованих смуг: верхньої - синього кольору і нижньої - жовтого.

14:19 31.01.2024

27 січня - Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту.

27 січня - Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту. 27 січня у світі відзначається Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту. Голокост - переслідування та масове винищення нацистами євреїв під час Другої світової війни. Жертв знищували лише за етнічну приналежність.    Україна на державному рівні вшановує жертв трагедії з 2012 року. Генеральна асамблея ООН прийняла 1 листопада 2005 року Резолюцію, у якій говориться, що "Голокост, який привів до знищення однієї третини євреїв і незліченної кількості представників інших національностей, буде завжди слугувати всім людям пересторогою про небезпеки, які приховують у собі ненависть, фанатизм, расизм та упередження...". Саме цей документ оголосив  Днем пам'яті жертв Голокосту 27 січня. В цей день в 1945 році війська 1-го українського фронту звільнили один із найбільших нацистських таборів смерті Аушвіц-Біркенау. Цей табір став у сучасному світі символом нацистських злочинів.

14:09 31.01.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора