A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Косівський ліцей №1 імені Ярослава Мудрого Косівської міської ради Косівського району Івано-Франківської області

Новини

Дата: від до Скинути

Повстяні декоративні кульки

Майстер клас з виготовлення декоративних повстяних кульок. Провела вчитель Приймак Ольга. Трошки історичної довідки про самий процес валяння. Що таке валяння (валка) - це процес виготовлення виробів вовняних виробів (взуття,сукна,фетру) шляхом зчеплення і переплетення між собою волокон вовни. - Як тільки люди виявили унікальні властивості вовни,їх життя помітно спростилися. - Вони робили з повсті одяг, який зігрівав в холоднечу, а також головні убори, ковдри, сумки для перевезення вантажів і дрібних предметів і багато іншого. - Люди вірили,що зваляні речі оберігають їх від злих духів і ворогів, тому передавали майстерність валяння з покоління в покоління. Мокре валяння-звалювання вовни відбувається за допомогою мильного розчину. Як на мене, техніка мокрого валяння дуже складна, але водночас захоплива і цікава. Тут потрібно бути експериментатором. На даний час валяння - вироби є дуже популярними ,і мають мистецьку цінність. Тому саме таким способом я ділилася з учнями Косівського ліцею №1 імені Ярослава Мудрого. Метою майстер класу було ознайомлення з технікою валяння, занурення у цікавий світ народного ремесла, стимулювати розвиток творчої уяви та творчих здібностей, виховувати акуратність, інтерес до творчої діяльності під час практичної роботи. Учениці захопливо створювали повстяні декоративні кульки, вибираючи колір, форму, розвиваючи почуття естетичного смаку. Виготовлені кульки будуть використані як прикраси для нашої ліцейної еко-ялинки, яку ми одягнемо цього року вже вдруге. Це гарна можливість для учнів проявити креативність та у спільній роботі творити етно красу.

20:21 08.12.2023

Урок безпеки "Увага, мінна небезпека"

Одним із основних завдань збереження життя і здоров’я учасників освітнього процесу є формування у дітей культури безпечної поведінки.

10:07 07.12.2023

20 листопада - Всесвітній день дитини.

20 листопада увесь світ відзначає Всесвітній день дитини. І сьогодні учні 6-Б класу зібрали у актовому залі нашого ліцею учнів 5-6 класів, щоб повести розмову про чарівний, казковий світ – Дитинство. Адже «Дитинство – це особливий світ, який ні з чим не порівняєш» (В. Сухомлинський). Тож учні 6-Б класу запропонували зазирнути у цей безмежний світ Дитинства.

21:48 04.12.2023

З вірою в ЗСУ

Сьогодні з учнями ліцею завершили роботу над другою маскувальною сіткою. Завтра починаємо плести білу зимову. Матеріали для сіток придбали за кошти, вторговані на благодійному ярмарку, який був проведений у ліцеї наприкінці жовтня, а саме: 8140 грн (із продажу сувенірів, виготовлених учнями під час уроків трудового навчання та техногій)

19:39 30.11.2023

Навчання з мінної безпеки

27 листопада у Косівському ліцеї №1 імені Ярослава Мудрого було проведено навчання з мінної безпеки з 10-11 класами. Навчання проводили представники ВО «Тризуб» ім. Степана Бандери. Метою даного навчання є мінімізація та відвернення нещасних випадків серед дітей шляхом інформування їх щодо можливих загроз, навчання правил безпечної поведінки, а також мотивування відповідального ставлення до свого життя та здоров'я.

21:17 27.11.2023

Турнір з баскетболу серед ЗЗСО Косівської міської ради присвячений пам'яті герою України Олександра Кошака.

24 листопада у Косівському ліцеї №1 ім. Я.Мудрого відбувся турнір з баскетболу серед ЗЗСО Косівської міської ради присвячений пам'яті герою України Олександра Кошака. У змаганнях прийняли участь 6 команд, які були поділені на дві групи, де змагалися за коловою системою. Результати групи А: 1. Косівський ліцей №1 ім. Я.Мудрого 2. Пістинський ліцей 3. Косівський ліцей ім. І.Пелипейка Група Б: 1. Яворівський ліцей "Гуцульщина" 2. Косівський ліцей №2 ім. М.Павлика 3. Старокосівський ліцей У фінальній частині 2 місця групи змагалися за 3-4 місце, а 1-ші за 1-2 місце. За 3-4 місце у напруженій боротьбі за кожне очко, як на гойдалці вириваючись вперед то одна то друга команда проходив цілий матч. І тільки на останніх хвилинах учні Косівського ліцею №2 ім. М.Павлика зуміли вирвати перемогу у 2 очка у ліцеїстів з с.Пістинь. А от у фінальному поєдинку господарі майданчику Косівського ліцею №1 вже з перших хвилин вдалими масивними штурмами впевнено вирвалися вперед і на протязі цілої гри тільки нарощували перевагу над суперниками з Яворівського ліцею "Гуцульщина" та довели матч до перемоги.  Переможців та призерів було нагороджено кубками, медалями та комплектом ігрової форми, а усі команди  отримали баскетбольні м'ячі, щоб в майбутньому могли відточували свою майстерність. Кращим гравцем турніру було визнано учня Косівського ліцею №1 ім. Я.Мудрого Гарячого Артура.

20:00 26.11.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора