A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Косівський ліцей №1 імені Ярослава Мудрого Косівської міської ради Косівського району Івано-Франківської області

Новини

Дата: від до Скинути

Декада історії

Непомітно робиться історія… Так, малими процесами, зміною днів і ночей творяться епохи, росте і шириться культура. Щоб правильно орієнтуватися в житті, щоб бути людиною освіченою, треба знати минуле свого народу, його історію. Проведення Декади історії – це не тільки розваги для здобувачів освіти, скільки одна з форм організації навчання, засіб виховання, шлях до порозуміння з учнями. У цей час між вчителем і учнем виникає тісне спілкування, що дозволяє їм краще пізнати один одного. Від того, наскільки цікавими, різноманітними й змістовними будуть заходи, наскільки активно братимуть участь у їх підготовці і проведенні учні та вчителі, залежить успіх цього важливого заходу. Заохочення здобувачів освіти до участі в підготовці та проведенні предметного тижня спонукає їх, з одного боку, до творчої дослідницької праці, з іншого -  сприяє тому, що епізодичний інтерес формує сталий пізнавальний інтерес школярів та як наслідок творчу активність. Одним із завдань сучасної шкільної історичної освіти є вміння учня орієнтуватись у величезному потоці інформації. Навчити цього лише на уроці історії просто неможливо, тому доречно проводити в школі предметні тижні , які являють собою комплекс різноманітних форм позакласної роботи.

19:10 30.01.2024

Дякуємо Вам

Шановні батьки, вчителі та учні!  Від щирого серця дякуємо Вам за активність і Ваші внески у зборі коштів на матеріали для плетіння сіток для ЗСУ. Наші хлопці з передової відчувають підтримку та спільне бажання  приблизити  перемогу! Спільними зусиллями станом на 25.01.2024р зібрано 20600 гривень. Дякуємо Вам за підтримку учнів та вчителів в ініціативі плести сітки. Спільна робота хоч трошки поліпшує умови життя та служби військових у надскладних умовах.

20:39 28.01.2024

Соборність України - соборність наших душ

22 січня Україна відзначає День Соборності. Цього дня у 1919 році на Софійській площі у Києві був проголошений Акт злуки Української Народної Республіки (УНР) й Західно-Української Народної Республіки (ЗУНР).Цього ж дня прийнято згадувати й іншу подію, яка відбулась рівно на рік раніше, 22 січня 1918 року, — прийняття IV Універсалу УЦР, яким проголошувалася повна незалежність УНР. Щороку в День Соборності в Україні проводяться «живі ланцюжки», символізуючи єдність українського народу. Соборність означає, по-перше, об'єднання в одне державне ціле всіх земель, які заселяє конкретна нація на суцільній території. По-друге, – духовну консолідацію всіх громадян держави, їх згуртованість, незалежно від національності. 105 років тому, 22 січня 1919 року, на Софійському майдані у Києві відбулося проголошення Акта Злуки УНР та ЗУНР в єдину незалежну державу. Учні 8-В класу в цей день підготували та провели урочистий захід "Соборність України- соборність наших душ". Ліцеїсти  створили "живий ланцюг "та виконали  Гімн України.  Основною метою даного заходу є виховання глибокої поваги та любовi до Батькiвщини, до  свого українського народу, толерантності і людської гiдностi учнів, вiдродження духовностi, пробудження iнтересу до культурних надбань українського народу. В єдності сила народу! Слава Україні! 🇺🇦

13:31 25.01.2024

Акція "Допоможи солдату зігрітись".

Завершилась акція "Допоможи солдату зігрітись". І дуже приємно отримувати слова подяки від волонтерів. Дякую всім і кожному. Разом ми велика сила. 

22:57 23.01.2024

22 січня - День Соборності України.

   22 січня Україна відзначає День Соборності. Цього дня у 1919 році на Софійській площі у Києві був проголошений Акт Злуки Української Народної Республіки (УНР) й Західно-Української Народної Республіки (ЗУНР). Цей день ще називають корінням української єдності.    Акт Злуки об'єднав в одне державне ціле всі землі, які заселяє українська нація. А також засвідчив духовну консолідацію народу незалежно від національності. Зрештою, став фундаментом побудови демократичної держави та запорукою виживання й існування нації     Сьогодні, у часи повномасштабної війни з Росією, ідея соборності залишається нашою базовою національною цінністю. Адже наша єдність - це наша зброя!

14:11 23.01.2024

Всеукраїнський день пам'яті кіборгів

В Україні 16 січня відзначається День пам'яті захисників Донецького аеропорту. Всеукраїнський день пам'яті кіборгів було встановлено за ініціативою українських воїнів, які 242 дні боронили Донецький аеропорт. 

20:28 18.01.2024

15 січня - День затвердження Державного Гімну України.

   15 січня 1992 року Верховна Рада України затвердила музичну редакцію Державного Гімну України, автором якої є Михайло Вербицький.    Створення українського гімну бере початок з осені 1862 року. Український етнограф, фольклорист, поет Павло Чубинський написав вірш "Ще не вмерла Україна."    Композитор Михайло Вербицький написав музику на слова Павла Чубинського.    У 1917-1920 роках "Ще не вмерла Україна" став одним з державних гімнів УНР та ЗУНР.     15 січня 1992 року музична редакція  Державного Гімну була затверджена Верховною Радою України, що знайшло своє відображення у Конституції України. 6 березня 2003 року Верховна Рада України ухвалила закон "Про Державний Гімн України." 

14:21 17.01.2024

Зустріч учнів 5-7 класів з працівниками ювенальної поліції

Ось і розпочався ІІ семестр 2023-2024 навчального  року. І наш Косівський ліцей № 1, дбаючи про безпеку своїх здобувачів освіти, продовжив тісну співпрацю з працівниками ювенальної поліції і 09.01.2023 відбулась зустріч учнів 5-7 класів. Діана Ватаманюк ознайомила дітей з діяльністю ювенальної превенції та провела бесіду на теми «Кримінальна відповідальність неповнолітніх», «Правила дорожнього руху»,«Попередження жорстокості серед однолітків.» А також пояснила, куди потрібно звертатися у разі виникнення проблемної ситуації. Учні уважно слухали розповідь  про особливості кримінальної відповідальності неповнолітніх, види і підстави адміністративної відповідальності малолітніх осіб. Працівник ювенальної превенції дала змістовні відповіді на запитання, які виникали в учнів під час бесіди. Окрім загальної теорії, під час правової бесіди пані Діана нагадала дітям і основні правила безпечної поведінки у зимовий період, в темну пору доби, розповіли про конкретні неприємні ситуації, у які можна потрапити через власну необережність, і як їх уникнути. Організація бесід і зустрічей учнів  з правоохоронцями є традиційною формою превентивної роботи у школі, вона  дозволяє учням реальніше і глибше зрозуміти всю небезпечність негативних наслідків протиправної поведінки і не допускати її  в майбутньому.

21:19 10.01.2024

Настільний теніс

Соціалізація — це важливий етап у розвитку кожної дитини. Взаємодія з навколишнім світом та іншими людьми розширює їхній кругозір і комунікативні спілкування💬

10:08 10.01.2024

Фотоконкурс "Містечко над Рибницею"

Цікавий фотоконкурс "Містечко над Рибницею", який проходить вже в третє у закладі освіти, цьогоріч тривав з 1 листопада по 1 грудня. Започаткований учителем образотворчого мистецтва Юлією Козлан, направлений на виявлення обдарованої учнівської молоді, сприяння її творчому розвитку, а також виховання любові до природи, до рідного краю, міста, спонукання до вивчення історії та традицій рідного міста. Кожен охочий повинен був зробити світлину, яка відтворює настрій рідного міста. Кожна фотографія була зроблена з душею, всі без виключення роботи демонструють любов їхніх авторів до рідного краю. Вибір зроблено! Вітаємо переможців: І місце- Анна Близнюк,учениця 6-б класу. ІІ місце-  Квітка Капля,учениця 7-б класу. ІІ місце-Ангеліна Довбенчук, учениця 7-б класу. ІІІ місце- Софія Близнюк ,учениця 7-б класу. Переможці отримали грамоти та солодкі призи, а за перше місце нагородою був грошовий приз у розмірі 500 гривень. Дякуємо кожному, хто відтворив куточки свого міста на світлинах, побачивши його неймовірну красу та велич! Надіємося що наступні учасники цього конкурсу розширять спектр зображень та продемонструють ще ширше в деталях красу рідних вулиць, зроблять світлини місцевих майстрів різних видів мистецтва та ще більше закохають нас у рідне місто.

11:57 27.12.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора