A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Косівський ліцей №1 імені Ярослава Мудрого Косівської міської ради Косівського району Івано-Франківської області

Новини

Дата: від до Скинути

Вікторина "Знавці рідної мови"

Вікторина "Знавці рідної мови". Мета: розширювати і збагачувати знання учнів з української мови; розвивати логічне мислення, кмітливість, уважність, уміння працювати в групах; виховувати любов до рідної мови, бажання досконало нею володіти.

10:41 22.02.2024

Гра-вікторина до Міжнародного Дня рідної мови "Рідна, калинова, щира і чудова - все це наша мова"

Гра-вікторина  до Міжнародного  Дня рідної мови  "Рідна, калинова, щира і чудова - все це наша мова". Метою заходу є - поглибити знання учнів відомостями про рідну мову; показати її красу і багатство, розкрити її необхідність у житті людини; розвивати логічне мислення, уважність, кмітливість, пам'ять, бажання вивчати українську мову; виховувати любов і повагу до рідного слова, почуття згуртованості; сприяти розвиткові творчих здібностей дітей; берегти свою національну культуру. 

10:12 22.02.2024

Урок-квест на тему: «Подорож перлинами української мови»

Мета: збагатити знання дітей про українську мову; вдосконалювати вміння працювати із "зашифрованими" текстами, виразно читати, працювати в групах; розвивати вміння слухати та запам`ятовувати нову інформацію, аналізувати її; поповнити активний словник дітей;Мета: збагатити знання дітей про українську мову; вдосконалювати вміння працювати із "зашифрованими" текстами, виразно читати, працювати в групах; розвивати вміння слухати та запам`ятовувати нову інформацію, аналізувати її; поповнити активний словник дітей;

19:08 21.02.2024

Міжнародний день рідної мови

З нагоди Міжнародного дня рідної мови 21 лютого було проведено виховний захід «Квітни, мово соловʼїна» для учнів 9 -  их класів. Школярі поглиблювали свої знання, знайомилися зі шляхами підвищення культури мовлення.  Слухаючи розповіді ведучих ,учні поринули у роздуми:  скільки в мові чарівних звуків, животворного трепету і вогню, скільки доброти, лагідності і мудрості. І яке це велике щастя - говорити українською!З нагоди Міжнародного дня рідної мови 21 лютого було проведено виховний захід «Квітни, мово соловʼїна» для учнів 9 -  их класів. Школярі поглиблювали свої знання, знайомилися зі шляхами підвищення культури мовлення.  Слухаючи розповіді ведучих ,учні поринули у роздуми:  скільки в мові чарівних звуків, животворного трепету і вогню, скільки доброти, лагідності і мудрості. І яке це велике щастя - говорити українською!

19:04 21.02.2024

Друга річниця війни в Україні

24 лютого 2024 року - Друга річниця війни в Україні.    Десять років тому, в лютому 2014 року, Російська Федерація розв'язала війну проти України. Ворог окупував Автономну Республіку Крим і Севастополь, окремі райони Донецької та Луганської областей. До 24 лютого 2022 року основні події сучасної російсько-української війни з різною інтенсивністю бойових дій точилися на сході нашої країни. Хоча протистояння російській гібридній агресії та впливу в різних сферах відбувалося не тільки на лінії фронту, а й на всій території України.    Здійснивши 24 лютого 2024 року повномасштабне вторгнення в Україну, Росія розв'язала першу в 21 столітті континентальну війну в Європі, підірвавши систему колективної світової  безпеки, встановлену після Другої світової війни. Світ знову зіткнувся з режимом, який прагне силової ревізії кордонів і прямує до новітнього тоталітаризму.    Широкомасштабне вторгнення 24 лютого 2022 року принесло війну на всю територію України. У спротиві російському агресору Український народ продемонстрував світові приклади мужності, стійкості, сміливості, кмітливості та єдності перед жорстоким ворогом, що чисельно переважає. Російська Федерація розв'язала проти України війну не лише на захоплення територій, а й на знищення української державності, нашої національної ідентичності, геноцид українського народу.

19:01 21.02.2024

Всесвітній день доброти

До Всесвітнього дня доброти у нашому ліцеї було проведено виховні бесіди та цікаві перерви  з  метою  відзначити важливість цієї якості в нашому житті та з'ясувати, як кожен з нас може виявляти доброту у щоденному житті. У результаті  бесід про доброту учні ще раз усвідомили, що ця якість є не лише важливою, але і невід'ємною складовою нашого життя. Виявлення доброти створює позитивне середовище навколо нас, яке впливає не лише на наші взаємини з іншими, а й на наше власне самопочуття та духовний розвиток. Учні також зрозуміли, що доброта може мати різні форми і виявлятися у різний спосіб - від маленьких добрих вчинків до глибоких проявів емпатії та розуміння. Важливо пам'ятати, що навіть найменші вчинки доброти можуть мати велике значення для оточуючих нас людей. Отже, нехай добрі вчинки стануть стимулом для кожного з нас бути ще добрішими, люб'язнішими та співчутливішими. Нехай доброта стане нашим життєвим принципом, що визначає наше ставлення до себе та до інших, і надихає нас на створення кращого світу для всіх.

18:58 21.02.2024

Година спілкування в 2-Б класі до Дня єднання «В єдності наша сила»

Година спілкування в 2-Б класі до Дня єднання «В єдності наша сила» .  Мета заходу: виховувати в учнів любов до Батьківщини, українського народу, державної мови, розуміння того, що від сумлінної праці й навчання кожного, від усвідомлення себе часткою українського народу залежить майбутнє нашої держави.

10:17 19.02.2024

День єднання 

16 лютого в Україні святкують особливе свято- День єднання,  головна мета якого-показати єдність українського народу на тлі військової агресії. У Косівському ліцеї №1 ім.Я Мудрого було проведено ряд заходів: урочиста лінійка, акція "Я бажаю Україні...", святковий урок у 5-х класах під керівництвом учителя Сурнової Л.О. та учнів 7-В класу. На урочистій лінійці вся школа молилася за Україну, вшанували хвилиною мовчання всіх, хто загинув за Україну, всіх, чиє життя забрала війна. А також школярі мали змогу переглянути цікаві відеофрагменти про Україну,  відгадуючи кросворди та відповідаючи на питання патріотичної вікторини.  Потягом дня всі учасники шкільного процесу взяли участь в акції "Я бажаю Україні...", пишучи послання-побажання на синьо-жовтих сердечках. З учнями 5-х класів було проведено квест "У пошуках істини". Діти подорожували у часі, вивчаючи історію, українську мову та літературу.  Пам'ятаймо! Ми українці - не кріпаки, не малороси. Ми - нація воїнів, науковців, винахідників, спортсменів, науковців, талановитих та творчих людей! Слава Україні! Героям  слава!

09:46 19.02.2024

Профілактично-роз'яснювальні бесіди з учнями на тему « Будь свідомим – не допомагай ворогу»

З метою запобігання несвідомому втягуванню неповнолітніх у протиправну діяльність на шкоду національній безпеці України, можливим особливо тяжким наслідкам, формуванню в учнів усвідомленості та відповідальності за безпеку своєї країни у Косівському ліцеї № 1 імені Ярослава Мудрого 15-16 лютого 2024 року було проведено профілактично-роз'яснювальні бесіди з учнями 4-11 класів на тему « Будь свідомим – не допомагай ворогу», розкрито питання: - прихованого використання супротивником неповнолітніх осіб на шкоду державній безпеці України; - можливі негативні наслідки для обороноздатності держави і безпеки пасажирських перевезень через виконання "завдань" з пошкодження залізниць; - кваліфікацію пошкоджень обладнання залізниці та тяжкість кримінальної відповідальності за вчинення таких діянь. У зв’язку з поширенням диверсій спричиненими діями дітей, що підпали під вплив корегувальників через соціальні мережі, такого плану виховні бесіди сприяють запобіганню несвідомому вчинку. Будьмо обережними у своїх діяннях, щоб ніяким чином не сприяти диверсійно-розвідувальній та терористичній діяльності в інтересах іноземних спецслужб та пов’язаних з ними протиправних організацій. У ході бесід учні зрозуміли, що кожна їхня дія може мати велике значення в контексті захисту вітчизни від потенційної загрози. 

15:59 16.02.2024

Тиждень книголюбів у нашому ліцеї

Наприкінці січня в нашому ліцеї проходив "Тиждень книголюбів". Цей захід уже не вперше доводить , що шкільна бібліотека є невід'ємною ланкою навчально-виховного процесу. Основною метою тижня було залучення учнів до читання живої книги, пропаганда сучасної літератури, виявлення читацьких інтересів, бережливе ставлення до книги, підвищення культурного читацького рівня.    Протягом тижня було проведено багато цікавих та змістовних заходів, уроків, конкурсів, на яких діти показали свої знання, вміння, навички та творчі здібності. Тиждень відкрила виставка літератури "Свіжий погляд на новинки у дитячій та юнацькій літературі".  З учнями старшої школи було проведено літературний турнір "Історія книги". Діти мали можливість систематизувати та узагальнити свої знання з різних предметів.

21:20 06.02.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора