A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Косівський ліцей №1 імені Ярослава Мудрого Косівської міської ради Косівського району Івано-Франківської області

Друга річниця війни в Україні

Дата: 21.02.2024 19:01
Кількість переглядів: 35

24 лютого 2024 року - Друга річниця війни в Україні.
   Десять років тому, в лютому 2014 року, Російська Федерація розв'язала війну проти України. Ворог окупував Автономну Республіку Крим і Севастополь, окремі райони Донецької та Луганської областей. До 24 лютого 2022 року основні події сучасної російсько-української війни з різною інтенсивністю бойових дій точилися на сході нашої країни. Хоча протистояння російській гібридній агресії та впливу в різних сферах відбувалося не тільки на лінії фронту, а й на всій території України.
   Здійснивши 24 лютого 2024 року повномасштабне вторгнення в Україну, Росія розв'язала першу в 21 столітті континентальну війну в Європі, підірвавши систему колективної світової  безпеки, встановлену після Другої світової війни. Світ знову зіткнувся з режимом, який прагне силової ревізії кордонів і прямує до новітнього тоталітаризму.
   Широкомасштабне вторгнення 24 лютого 2022 року принесло війну на всю територію України. У спротиві російському агресору Український народ продемонстрував світові приклади мужності, стійкості, сміливості, кмітливості та єдності перед жорстоким ворогом, що чисельно переважає. Російська Федерація розв'язала проти України війну не лише на захоплення територій, а й на знищення української державності, нашої національної ідентичності, геноцид українського народу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора