A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Косівський ліцей №1 імені Ярослава Мудрого Косівської міської ради Косівського району Івано-Франківської області

Новини

Дата: від до Скинути

Тиждень початкової освіти

У нашому ліцеї з 26.02 по 01.03 пройшов тиждень початкової освіти.  На цьому тижні вчителі початкових класів проводили уроки і виховні заходи для учнів з метою зацікавити і заохотити до навчання. Понеділок був День національно-патріотичного виховання і української мови і літератури. Була проведена ранкова зустріч "Діти люблять Україну" для учнів 1 класу (вчитель Крушельницька Р. В.), уроки літературного читання, присвячені 153-річниці від дня народження Лесі Українки на тему "Ні, я жива, я буду вічно, я в серці маю те, що не вмираю" для учнів 1-4 класів (вчителі Крушельницька Р. В., Іжбінська М. Д., Філіпович М. М., Куцела С. І., Соколюк О. С., Атаманюк С. М., Риптик Х. В.). У вівторок вчителі проводили уроки до Дня Я досліджую світ для учнів 1-4 класів. На цих уроках учні, отримали знання як берегти природу (уроки в 1 і 3-Б класах),  і про українські традиції та видатних людей, які прославили Україну на  весь світ (уроки в 2-х класах, 3-А класі і в 4 класах). У середу уроки і заходи були проведені до Дня математики. Це не тільки уроки для закріплення вивчених тем, з метою удосконалення обчислюальних навичок і розвитку логічного мислення, для учнів 2-х і 3-х класів, але й такі заходи: математична хвилинка "Цікава математика для першокласників" для учнів 1 класу,  вчитель Крушельницька Р. В., математичний брейн-ринг для учнів 4-А класу, вчитель Атаманюк С. М., математична вікторина для учнів 4-Б класу, вчитель Риптик Х, В. У четвер для учнів був День Творчості. Діти виготовили багато цікавих виробів своїми руками "Перетворення долоньок на квіти", уроки в 2- х класах, вчителі Іжбінська М. Д., Філіпович М. М. на уроках образотворчого мистецтва, учні дізналися, що таке пейзаж, і як правильно малювати квіти (вчителі Крушельницька Р. В., Куцела С. А., Соколюк О. С.). Вчитель Риптик Х. В. провела заняття творчої майстерні "Букетик для матусі" для діток 5-6 річного віку. Для учнів 4-А класу вчитель Атаманюк С. М. показала майстер-клас по розпису гіпсових фігурок на тему "Ангел для матусі". У п'ятницю заходи були проведені до Дня весни і здоров'я. Учні початкових класів взяли участь у природоохоронній акції "Збережи  первоцвіти". Вчитель Куцела С. І. для учнів 3-А класу провела ранкову зустріч "Весна іде, красу несе". на закінчення тижня початкової освіти бібліотекар Балагурак О. В. провела дуже цікавий бібліотечний урок для учнів 1 класу на тему "Творчість Лесі Українки. Казка "Три метелики". Тиждень початкової освіти пройшов для учннів пізнавально, цікаво, творчо. Учні дізналися багато нового на уроках, брали активну участь у різних заходах, які для них організовували вчителі.

12:42 11.03.2024

Урочисте освячення "Автомобіля життя" (реанімобіля)

Сьогоднішній день - перший день весни розпочався для нас незвичайно. Сьогодні 01.03.2024р. в Косівському ліцеї №1 імені Ярослава Мудрого відбулося урочисте освячення "Автомобіля життя" (реанімобіля). Даний транспортний засіб буде відправлений до випускника нашого ліцею Петра Стефурака , який виконує обов'язки парамедика в Донецькій області. Петре, ми хочемо висловити вдячність ВАМ і у Вашому обличчі всім захисникам за можливість вчитися, працювати і жити. Дякуємо всім, хто долучився до збору коштів на автомобіль. РАЗОМ ДО ПЕРЕМОГИ ! СЛАВА УКРАЇНІ !!! ГЕРОЯМ СЛАВА! 

20:30 01.03.2024

 I етап олімпіади з основ християнської етики

"Я дивуюся, чому люди вважають за краще блукати в невідомості з багатьох важливих питань, коли Бог подарував їм таку чудову книгу одкровення». (Майкл Фарадей) Під таким величним гаслом в нашому ліцеї проходив  I етап олімпіади з основ християнської етики «Як ти знаєш Біблію?». Біблія - це дорога, яка веде людей до основної мети- Обожнення людини через Бога. І ця мета неможлива без вивчення Святого Письма, його дослідження, аналізу та розуміння. Юні біблієзнавці 5-11 класів продемонстрували свої  знання та поборолись за звання кращих з кращих . Журі визначили переможців, ними стали: 🥇Медведчук Соломія- учениця 5-А класу 🏅Кіщук Ілона та Волощук Оксана- учениці 6-В класу 🏅Сорохан Ілона та Пуршега Анастасія- учениці 7-А класу 🏅Яким'юк Надія-учениця 8-В класу 🏅Горбань Себастян-учень 9-Б класу 🏅Мартищук Анна, учениця 10-Б класу 🏅 Дуб Мілена , учениця 11-А класу

12:38 28.02.2024

Бібліотечні уроки "Леся Українка - геніальна донька українського народу"

Бібліотечні уроки "Леся Українка - геніальна донька українського народу" проведено з учнями молодших та середніх класів з метою розширення знань про життєвий та творчий шлях Л. Українки. Під час заходу учні дізналися багато нової інформації, переглянули відео, зробили аналіз почутого. Також із задоволенням читали поезії. Діти зацікавилися творчістю письменниці, ділилися враженнями.

20:25 26.02.2024

Пліч-о-пліч

Пліч-о-пліч В рамках проєкту “Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги” 20,22-23 лютого в Косівському ліцеї №1 імені Ярослава Мудрого, відбувся І етап змагань з черлідингу, баскетболу, футзалу серед дівчат 4-6 класів, юнаків 2008 року народження та дівчат 2010 року, юнаків 2012-2013 року народження нашого ліцею. Учасники змагань продемонстрували високу майстерність та силу єдності. Юні спортсмени отримали багато позитивних емоцій. Переможці були нагороджені кубком. Також були сформовані команди які будуть представляти наший ліцей у ІІ етапі змагань. ДЯКУЄМО ЗСУ,  що стоять пліч-о-пліч і наближають  перемогу! 🇺🇦» #разом_переможемо #пліч_о_пліч #scl_ivano_frankivskregion

10:43 26.02.2024

Тижня громадянського та національно - патріотичного виховання «Вільні духом…»

Під час проведення Тижня громадянського та національно - патріотичного виховання «Вільні духом…» з 19.02 - 23.02.2024р. у нашому ліцеї була організована та проведена виставка малюнків «Мій герой –захисник» ,в якій взяли участь здобувачі освіти 1-11 класів. Виставка проведена  з метою виховання дітей у дусі патріотизму, глибокого розуміння історії свого народу, національної ідентичності, самобутності, формування в учнівської молоді високої громадянської активності та національної свідомості, причетності до творення сьогодення України та його майбутнього.      Усі малюнки об’єднує нестримна жага до Перемоги України, віра у світле майбутнє нашої країни. Державна символіка, кольори національного прапора присутні майже у всіх роботах. Символами перемоги, незламності, національних традицій у малюнках стали наші воїни, представники ЗСУ, техніка , щасливі діти, що бажають жити під мирним небом. У всіх роботах простежується спільна думка щодо неприпустимості бойових дій, незламності українського духу і віри у мирне небо.      Дякуємо усім , хто долучився до участі виставці робіт, адже вкрай важливо виховувати почуття патріотизму та гордість за наших захисників змалку ! Надалі юним художникам бажаємо успіхів та творчого натхнення. В ЄДНОСТІ НАША СИЛА ! З ВІРОЮ ДО ПЕРЕМОГИ !

17:37 23.02.2024

Виховний захід « Два роки незламності»

Виховний захід « Два роки незламності» Мета. Вшанувати Героїв України, які віддали життя за незалежність держави, висловити подяку воїнам ЗСУ, що мужньо боронять нас від ворога, допомогти усвідомити учням, що вони можуть робити задля реалізації спільної мети, виховувати патріотизм і гордість за приналежність до незламної нації.

17:28 23.02.2024

Загальношкільний захід приурочений 2-ій річниці повномасштабного вторгнення російського окупанта на територію України.

З метою вшанування героїв, виховання дітей у дусі патріотизму, глибокого розуміння історії свого народу, національної ідентичності, самобутності, формування в учнівської молоді високої громадянської активності та національної свідомості, причетності до творення сьогодення України та його майбутнього, учнями 11-А класу, проведено загальношкільний захід приурочений 2-ій річниці повномасштабного вторгнення російського окупанта на територію України. Вшанували хвилиною мовчання і молитвою всіх загиблих, а також подякували тим, хто власним життям виборює наше майбутнє... Адже ми українці та патріоти. Ми -  єдині!

17:27 23.02.2024

Патріотично-духовний  урок  "Стежками української мови та віхами своєї історії".

Мова – це серце народу: гине мова – гине народ. (Іван Огієнко.)  Під цим гаслом у Косівському ліцеї №1 ім. Я. Мудрого для учнів 6-7 класів вчителем основ християнської етики був проведений патріотично-духовний  урок  "Стежками української мови та віхами своєї історії".

15:17 23.02.2024

День пам'яті Героїв Небесної Сотні "За чисті душі, що злетіли в небо"

Герої -- це люди, які знають, що є блага дорожчі за життя; люди, які присвятили свої життя служіння українському народові. 20 лютого виповнилося 10 років з трагічних подій на Майдані Незалежності в Києві. Сьогодні у нашому ліцеї відбулась лінійка української звитяги, приурочена Дню пам'яті Героїв Небесної Сотні "За чисті душі, що злетіли в небо", яку підготували учні 9-А класу під керівництвом класного керівника Меланчук З. В. Школярі згадали та вшанували сміливість, жертовність та патріотизм Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя за майбутнє України. Переглянули відеофрагменти хроніки подій, провели флешмоб "Небесні янголи". Герої Небесної Сотні назавжди змінили нашу Україну і самих українців, підняли наш національний і патріотичний дух. Слава Україні! Героям слава!

15:15 23.02.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора