A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Косівський ліцей №1 імені Ярослава Мудрого Косівської міської ради Косівського району Івано-Франківської області

Тиждень книголюбів у нашому ліцеї

Дата: 06.02.2024 21:20
Кількість переглядів: 89

Наприкінці січня в нашому ліцеї проходив "Тиждень книголюбів". Цей захід уже не вперше доводить , що шкільна бібліотека є невід'ємною ланкою навчально-виховного процесу. Основною метою тижня було залучення учнів до читання живої книги, пропаганда сучасної літератури, виявлення читацьких інтересів, бережливе ставлення до книги, підвищення культурного читацького рівня.
   Протягом тижня було проведено багато цікавих та змістовних заходів, уроків, конкурсів, на яких діти показали свої знання, вміння, навички та творчі здібності. Тиждень відкрила виставка літератури "Свіжий погляд на новинки у дитячій та юнацькій літературі".  З учнями старшої школи було проведено літературний турнір "Історія книги". Діти мали можливість систематизувати та узагальнити свої знання з різних предметів.

Серед учнів початкової школи проведено гру-змагання "Я найшвидше читаю". Діти зрозуміли, що швидке читання - запорука успішного навчання. Ще Василь Сухомлинський писав, що читання - це віконце , через яке діти бачать і пізнають світ і самих себе.

Для першокласників організовано екскурсію до бібліотеки "Подорож країною казок". Дітям розповіли про правила поводження з книгою. Маленькі читачі з великим захопленням ознайомитися з книжковим фондом, а на завершення екскурсії переглянули підбірку цікавих мультфільмів.

Учні середньої школи здивували виготовленими проектами на тему: "Книжковий вернісаж".

Конкурс "Кращий читач" - традиційний щорічний конкурс нашої бібліотеки. Найактивніші читачі ліцею були відзначені за регулярне відвідування бібліотеки, активне читання та популяризацію книг. Тиждень книголюбів завершився проведенням лінійки. Всіх переможців конкурсів було нагороджено грамотами.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора