A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Косівський ліцей №1 імені Ярослава Мудрого Косівської міської ради Косівського району Івано-Франківської області

Новини

Дата: від до Скинути

Святковий захід до Дня святого Миколая для учнів початкової школи

8 грудня у Косівському ліцеї №1  імені Ярослава Мудрого, учнями 6-В класу було проведено святковий захід до Дня святого Миколая для учнів початкової школи. У програмі були цікаві конкурси та вікторини про традиції святкування та героїв цього чудового дня. Основна мета заходу- підкреслити важливість доброти, милосердя, любові та благодійництва в сучасних умовах , навчити учнів цінувати та шанувати культурні цінності, які приносить свято. Через веселі конкурси, танці, пісні та творчі майстер-класи, захід сприяв підвищенню настрою та створенню невимушеного, дружнього середовища в школі.  Учні брали участь у танцювальних виступах та пісенних номерах, даруючи один одному позитив та радість. Цей незабутній захід приносив радість та невимовне задоволення всім учасникам, залишаючи найтепліші спогади та емоції.

21:40 11.12.2023

Акція «Миколай прийде до кожного»

День святого Миколая (Свято святого Миколая, у народі – День Миколи, Зимовий Миколай) – день святкування та вшанування пам’яті християнського святого Миколая Мирлікійського (Чудотворця).

21:08 11.12.2023

Участь у проєкті «5 кроків до здорового харчування»

Наш заклад освіти – Косівський ліцей №1 імені Ярослава Мудрого – бере участь у проєкті «5 кроків до здорового харчування». Тож протягом наступних двох тижнів ми дізнаємося всі секрети про здорове та збалансоване харчування, його вплив на наше самопочуття і навіть успішність у навчанні!

21:48 10.12.2023

Всеукраїнська акція "16 днів проти насилля"

Щорічно в Україні з 25 листопада до 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція "16 днів проти насилля",  яка з 1991 року підтримується міжнародною спільнотою. Ось і в Косівському ліцеї  №1 імені Ярослава Мудрого, дана акція стартувала з 25 листопада в Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок.

21:40 09.12.2023

«Історії жінок, що наближають перемогу»

У рамках патріотично-правового тижня вчителем Захисту України ( «Основи медичних знань») Білоусяк Галиною Василівною, був проведений урок, присвячений подвигу української жінки «Історії жінок, що наближають перемогу».

21:30 08.12.2023

Брейн-ринг «Права знай, правила і обов‘язки не забувай»

«7 грудня у нашому ліцеї, в рамках Тижня правового та патріотичного виховання» серед учнів 9-Б класу було проведено брейн-ринг «Права знай, правила і обов‘язки не забувай». Захід підготувала вчитель історії і права Миронюк Наталя Петрівна. Метою даного заходу було ознайомити учнів з Конвенцією ООН про права дитини, поглибити знання про права і обов‘язки дітей, виховання поваги до Конституції України, прав і обов‘язків людини та громадянина, поширення правової культури та освіченості в учнівському середовищі. Під час заняття учні усвідомили необхідність дотримання правил і норм поведінки, соціально значущих для суспільства і особистості, сформували вміння застосовувати набуті знання щодо захисту прав дітей у повсякденному житті. Знання закону і прав робить з учня свідому особистість, зміцнює життєву позицію, підвищує громадянську активність, загострює почуття непримиренності до негативних явищ.

20:37 08.12.2023

Зустріч з працівниками Косівського РТЦК та СП Івано-франківської області

В рамках Тижня правового та патріотичного виховання в закладі освіти було організовано проведення лекцій стосовно військового обліку для учнів 9-11 класів. За співпраці з Косівським РТЦК та СП Івано-франківської області учні ознайомилися з інформацією про «Порядок приписки до призовних дільниць», «Порядок та особливості призову на військову службу під час загальної мобілізації», «Дотримання правил військового обліку». 

20:27 08.12.2023

Повстяні декоративні кульки

Майстер клас з виготовлення декоративних повстяних кульок. Провела вчитель Приймак Ольга. Трошки історичної довідки про самий процес валяння. Що таке валяння (валка) - це процес виготовлення виробів вовняних виробів (взуття,сукна,фетру) шляхом зчеплення і переплетення між собою волокон вовни. - Як тільки люди виявили унікальні властивості вовни,їх життя помітно спростилися. - Вони робили з повсті одяг, який зігрівав в холоднечу, а також головні убори, ковдри, сумки для перевезення вантажів і дрібних предметів і багато іншого. - Люди вірили,що зваляні речі оберігають їх від злих духів і ворогів, тому передавали майстерність валяння з покоління в покоління. Мокре валяння-звалювання вовни відбувається за допомогою мильного розчину. Як на мене, техніка мокрого валяння дуже складна, але водночас захоплива і цікава. Тут потрібно бути експериментатором. На даний час валяння - вироби є дуже популярними ,і мають мистецьку цінність. Тому саме таким способом я ділилася з учнями Косівського ліцею №1 імені Ярослава Мудрого. Метою майстер класу було ознайомлення з технікою валяння, занурення у цікавий світ народного ремесла, стимулювати розвиток творчої уяви та творчих здібностей, виховувати акуратність, інтерес до творчої діяльності під час практичної роботи. Учениці захопливо створювали повстяні декоративні кульки, вибираючи колір, форму, розвиваючи почуття естетичного смаку. Виготовлені кульки будуть використані як прикраси для нашої ліцейної еко-ялинки, яку ми одягнемо цього року вже вдруге. Це гарна можливість для учнів проявити креативність та у спільній роботі творити етно красу.

20:21 08.12.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора