A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Косівський ліцей №1 імені Ярослава Мудрого Косівської міської ради Косівського району Івано-Франківської області

З Днем Матері!

Дата: 10.05.2021 20:02
Кількість переглядів: 84

 

 

Одне з найсвітліших і найрадісніших весняних свят – це День матері. Воно присвячене найріднішій і найближчій людині, котра дала життя своїй дитині.

 

День матері: історія свята

Вважається, що на офіційному рівні День матері почали святкувати понад 100 років тому. Відбулося це у США завдяки жительці Філадельфії Анні Джервіс. Ця жінка запропонувала раз на рік вшановувати матерів.

День матері 2021 - історія та традиції / фото ua.depositphotos.com

Як офіційне свято першим День матері визнав штат Вірджинія. Ініціативу підхопили й інші американські штати та багато держав.Нині це прекрасне свято відзначають у більш ніж 50 країнах світу. У багатьох з них дати не збігаються і припадають на різні дні.

Традиції святкування Дня матері

День матері є чи не найвідомішим серед усіх сімейних свят. Воно запроваджене на честь усіх матерів: як тих, хто народив дітей, так і тих, хто лише збирається стати мамою.Цього дня діти вітають своїх мам, дякуючи їм за турботу, любов і терпіння. Сини та доньки намагаються відвідати своїх матерів і зробити їм невеличкий подарунок. Найчастіше дарують листівки, квіти та інші приємні сюрпризи.Матусям присвячують пісні та вірші, а також збираються за святковим столом. Чоловіки ж вітають не лише своїх мам, а й дружин, адже ті подарували їм дітей.

 

Милі, ніжні, найважливіші Мами – вітаємо з Днем матері! Бажаємо, щоб ваші надії виправдовувалися. Нехай чуйне материнське серце завжди буде спокійно битися в такт із радістю, успіхом і гордістю за своїх дітей. Будьте здорові та щасливі, адже ви – наше все!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора