A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Косівський ліцей №1 імені Ярослава Мудрого Косівської міської ради Косівського району Івано-Франківської області

Мовний квіз на знання української мови  «Діалог по-солов’їному»

Дата: 10.11.2023 22:36
Кількість переглядів: 167

Мова – це великий дар. І в кожного народу вона своя. Мова — це доля народу, і вона залежить від того, як ревно ми всі плекатимемо її. Тому що наш народ створював мову віками, багато боровся і бореться за її існування і процвітання.

До Тижня писемності в нашому ліцеї був проведений мовний квіз на знання української мови  «Діалог по-солов’їному» вчителем української мови та літератури Сурновою Людмилою Олександрівною та 7-В класом, у якому взяли участь 8-класники. Між собою змагалися три команди: 8-А «Серце України», 8-Б «Незламні серця» та 8-В «Вільні духом».

Мовний квіз проходив у формі гри: правопис слів, знання фразеологізмів, прислів’їв, «Я-редактор», словотвір, антоніми  та багато іншого під музичний супровід улюблених українських композицій і, звичайно, з групою підтримки інших класів. Окремо захищали свої команди й капітани, які гідно виконували всі поставлені їм завдання.

Гості свята теж залюбки брали участь у грі, відповідаючи на запитання, за що й отримували жовто-блакитні сердечка.

Журі ретельно стежило за виконанням завдань, підраховували бали та визначали переможців. Чудовий фінал, адже 1 місце посіли дві команди.

Турнір було завершено словами Олеся Гончара: «Мова – це доля нашого народу, і вона залежить від того, як ревно ми всі плекатимемо її». Тож, плекаймо нашу мову, вивчаймо та завжди говорімо по – соловїному.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора