A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Косівський ліцей №1 імені Ярослава Мудрого Косівської міської ради Косівського району Івано-Франківської області

Декада історії у ліцеї №1 імені Я.Мудрого

Дата: 29.01.2023 21:15
Кількість переглядів: 103

З 16 січня 2023р. у ліцеї №1 розпочалася Декада історії, що включає Тиждень громадянського виховання «Ми є Україна» (16-20.01.2023р) та Тиждень історичної пам’яті «Пам’ятай про Крути – це бій за незалежність»(23-27.01.2023р).  Вчителями історії: Грималюк Г.М., Грималюк Д.В., та Фокшей С.В. було організовано тематичні уроки, квести, флешмоби та інші заходи,  мета яких популяризація та активізація пізнавальних інтересів учнів до історії, розширення й поглиблення знань та умінь з предмета, формування громадянської відповідальності в учнів, що знають і поважають історію рідного краю, розуміють особисту відповідальність за долю держави , народу, а також розуміють важливість громадянської участі. Одним із найбільших заходів декади став Історичний саміт «Сторінками історії України» (24.01.2023р.), на якому учні та вчителі ліцею мали можливість продемонструвати свої знання історії. Захід розпочався із хвилини мовчання за загиблими воїнами та виконання гімну України. Учні та вчителі сформували команди та виконували  завдання, передбачені квестом. Також, вчителем історії Галиною Грималюк було розроблено цікаві різнопланові завдання для гостей саміту, де всі могли продемонструвати розумові та вокальні здібності. На саміті було презентовано логотип ліцею, на якому зображено історичну постать – Ярослав Мудрий, як символ закладу освіти. На завершення саміту спільно з вчителями фізкультури Крицкалюком  І.Д., та Грудзинським  Я.Є. було організовано «Товариський турнір з волейболу, присвячений Дню Соборності України», де команда учнів 10-их та 11-их класів грали проти команди вчителів.

 Протягом декади в Україні та ліцеї №1 відзначали:

- 15 січня – День затвердження Державного Гімну України;

- 16 січня – «Кіборги – захист Донецького аеропорту»;

- 22 січня - День Соборності України;

- 23 січня – День затвердження державного прапора України;

- 27 січня – Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту;

- 29 січня – День пам’яті героїв Крут.

Протягом декади класними керівниками були проведені виховні години на теми: «Я -  громадянин України», «Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту». Організовано виставку малюнків «Діти єднають Україну» до Дня Соборності України. Відбувся загальношкільний «Ланцюг єднання» до Дня Соборності України  у закладі освіти спільно з класними керівниками 1-10-их класів. Педагогом організатором, учнівським самоврядуванням і президентом ліцею Міленою Дуб було підготовлено презентацію та вікторину приурочену Дню Соборності України (для учнів 6-их класів) . Проведено загальношкільну молитву до Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту: «Голокост – пером на серці людства».

Виховання дітей у дусі патріотизму, глибокого розуміння історії свого народу, національної ідентичності, самобутності, формування в учнівської молоді високої громадянської активності та національної свідомості, причетності до творення сьогодення України є основними завданнями, які поставили перед собою вчителі історії та весь педагогічний колектив ліцею №1.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора