A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Косівський ліцей №1 імені Ярослава Мудрого Косівської міської ради Косівського району Івано-Франківської області

Декада предметів природничо-математичного циклу.

Дата: 22.04.2024 21:09
Кількість переглядів: 18

З 08.04.24 – по 19.04.24 р. р.  була проведена декада предметів природничо-математичного циклу.

З метою стимулювання розвитку творчого потенціалу учнів змістом і засобами предметів природничо-математичних наук, активізації пізнавальної діяльності учнів, поглиблення інтересу до цих дисциплін, формування природничо-математичних компетентностей учнів, вироблення вмінь практично застосовувати здобуті знання на практиці, підтримки талановитих учнів, активізації позакласної роботи та творчої діяльності вчителів.

Завдання декади: підвищити інтерес учнів до навчальної діяльності з математики, фізики, астрономії, інформатики, біології, хімії, географії, формувати науковий світогляд, розширювати й поглиблювати знання, уміння та навички, розвивати творчі здібності, а також виховувати самодисципліну та самоорганізацію. Впродовж декади використовувались різні прийоми і форми організації позаурочної діяльності учнів, які забезпечували підвищення мотивації та пізнавального інтересу учнів, сприяли розкриттю внутрішнього потенціалу.

Під час Декади вчителем Томей Н.М. було проведено такі заходи: Урок-гра: «Брейн-ринг – Цікаві питання та квітливі завдання» з учнями 7-А класу, творчо-математичний урок з узагальнення теми « Наше ім'я вишите математикою» з учнями 6-Б та 6-В класів, пізнавальний квест «Числа у вишиванці» з учнями 5-А та 5-Б класів, урок присвячений сталій Числу Пі» Число Пі – загадка, Число Пі – розгадка» з учнями 6-Б класу, гра-квест «Пригоди Котигорошка та його друзів» з учнями 6-В класу.

Вчитель математики Данилейчук С.В. провела з учнями 7-В класу вікторину: «У світі математики », з учнями - 11-А класу «Брейн-ринг -  Чи готовий ти до НМТ?!», з учнями 7-х класів та 5-х класів – Цікаві, веселі перерви.

Під час Декади вчителем Григорчук Л.М. було проведено ряд заходів, так як: урок-моделювання «Сторінками Червоної книги України» та відеоогляд заповідників Україн зі здобувачами освіти 5-А та 5-Б класів; Урок- подорож «Мандруємо разом: річки, озера, водосховища України» з учнями 6-А, 6-Б, 6-В класів. Учні 7-А класу презентували  мапу «Гастрономічна  спадщина України». З 7-Б та 7-В класами здійснили віртуальну подорож материками «Визначні місця світу». 8-А клас – урок обмін інформацією та презентація проєктів «Природоохоронні території України». З 8-Б класом віртуально подорожували Об’єктами матеріальної та ознайомились з нематеріальною спадщиною ЮНЕСКО України.  Учні 8-В класу провели Екологічний марафон «Як уберегти довкілля? Що для цього роблю особисто я…?». Також діти представили проєкти з даної тематики, що була закріплена за кожним із класів. По завершенні декади відбувся перегляд ряд відеороликів: «Збережемо нашу планету разом!»; «Наслідки людської недбалості...»,  «Бережи довкілля. Сортуй відходи», «I AM THE TARTH» і перегляд презентацій «Екоцид: наслідки війни росії проти України для довкілля», «22 квітня – Всесвітній день Землі» та зробили підсумки про проведені заходи в рамках Декади природничо-математичного циклу.

Вчителем фізики Добрянською Н.М. спільно з учнями 6-Б класу у рамках акції «Збережемо первоцвіти» було виконано проект-дослідження: «Первоцвіти моєї місцевості», а з учні 6-В під час уроків ІК «Пізнаємо природу» з метою розширення свого кругозору про світ довкола себе і наш вплив на нього виконували проєкти «Одомашнені види тварин та рослин».

  У рамках декади природничо-математичного циклу проходив брейн-ринг з фізики серед учнів 7-х класів «Хто знає більше» під керівництвом Ставчанської О.П. та Добрянського І.М. Говорили про науку, без якої у нас не було б даху над головою, їжі на столі, науку, що дала нам тепло і світло, транспорт і зв’язок, науку, що зуміла пояснити, чому світить сонце і йде дощ, чому буває день і ніч, літо і зима, науку, у якої славне минуле, бурхливе сьогодення і світле майбутнє. А ім’я тій науці  - ФІЗИКА. Учні проявили  свою ерудицію, уважність, кмітливість стали справжніми чарівниками, і створили відмінний настрій собі і вболівальникам! Мета даного турніру поглибити, удосконалити знання учнів, їхні практичні вміння і навики, формувати вміння використовувати здобуті теоретичні знання на практиці; розвивати активність учнів, творчі здібності, уміння логічно мислити, аналізувати, вирізняти головне; через гру виховувати інтерес до фізики як науки, формувати потребу в самоосвіті.

Світ в якому ми живемо – це не тільки світ людей, рослин та тварин, це і світ речовин. Цей світ цікавий та повний загадок, але майже всі ці загадки розкриває наука, яка називається «хімія». Хімія – це не тільки цікаві досліди, а й хімічні рівняння, складні формули, задачі, але головне, щоб діти за всім цим бачили світ хімії цікавий та захоплюючий.

В рамках декади  природничо-математичного циклу із хімії  було організовано та проведено такі заходи: Конкурс стінгазет "Складові повітря"   8-9 класи, фотоквест "Вода", захід «22 квітня – Всесвітній день Землі» (7-Б клас), захід «Експериментальна хімія»  (10 клас), а учні 11 класу провели  лекцію «Шкідливий вплив тютюну для організму підлітків».

Учителем Сапріянчук О. М. у рамкх декади проведено урок з географії на тему «Вплив війни на екологію України».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора