Виховна година «Здорове харчування – запорука здоров’я»
Мета : опанування знань щодо раціонального харчування та режиму харчування, формування умінь розпізнавати продукти для правильної організації харчування, виховувати прагнення берегти своє здоров’я. Викликати бажання вести здоровий спосіб життя.
Класним керівником Данилейчук Світланою Володимирівною 20.11.2024р. проведена виховна година "Здоровий спосіб життя - вагомий вклад у майбутнє", на яку була запрошена медична сестра Баранюк Тамара Олексіївна. Вона розповіла про важливість здорового харчування.
Роль їжі в збереженні здоров'я дуже велика. Їжа має безпосередній вплив на працездатність, розумовий та фізичний розвиток, тривалість життя людини. Харчування забезпечує життєдіяльність організму та є його найважливішою біологічною потребою. Усі необхідні організму речовини людина отримує з їжі, яку споживає.
Але для того, щоб їжа не стала ворогом, харчуватися потрібно помірно і правильно. Не можна переїдати. Переїдання є причиною багатьох хвороб. Їсти потрібно 4 рази на день в один і той самий час. Так їжа краще засвоюється. Обов’язково потрібно снідати.
Їжа повинна бути різноманітною і складатися з різних корисних продуктів. Корисно їсти молочні продукти, м’ясо, рибу, багато овочів і фруктів. Не варто захоплюватися надмірно солодощами, виробами з борошна, жирною і солоною їжею. Їсти потрібно правильно, добре пережовуючи. Нехтування цим правилом спричиняє шлунково-кишкові захворювання.
Під час вживання їжі не можна відволікатися, займатися іншими справами. Це знижує апетит і погіршує засвоєння продуктів.