A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Косівський ліцей №1 імені Ярослава Мудрого Косівської міської ради Косівського району Івано-Франківської області

Тематична лінійка « Герої Крут- для нащадків взірець»

Дата: 04.02.2024 19:35
Кількість переглядів: 12

29 січня в Косівському ліцеї №1 імені Ярослава Мудрого учні 11-Б класу провели тематичну лінійку « Герої Крут- для нащадків взірець». Старшокласники підготували опис цієї історичної події  для молодших ліцеїстів та розповіли чому вона ввійшла в історію України як символ національної честі.

Світова історія знає багато жертв в ім’я ідей , але аналогічної Крутам не було. 29 січня 1918 року біля невеличкої станції Крути на Чернігівщині сталась трагедія, яка сколихнула, пробудила всю Україну. У цей день жменька юнаків у нерівному бою віддала своє життя, але відстояла честь України.

    Метою заходу було, насамперед, формування в здобувачів освіти почуття патріотизму, любові до свого народу, його історії та героїчного минулого. На прикладі подвигу однолітків розвиваємо мотивацію захищати Вітчизну, любити та поважати надбання українського народу, виховуємо почуття національної гідності та  гордості за свій народ.

Ті, хто загинув у битві під Крутами назавжди залишаться в нашій пам’яті. Вони полягли, щоб ми сьогодні жили у вільній і незалежній Українській державі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора