A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Косівський ліцей №1 імені Ярослава Мудрого Косівської міської ради Косівського району Івано-Франківської області

Декада історії

Дата: 30.01.2024 19:10
Кількість переглядів: 149

Непомітно робиться історія… Так, малими процесами, зміною днів і ночей творяться епохи, росте і шириться культура. Щоб правильно орієнтуватися в житті, щоб бути людиною освіченою, треба знати минуле свого народу, його історію.
Проведення Декади історії – це не тільки розваги для здобувачів освіти, скільки одна з форм організації навчання, засіб виховання, шлях до порозуміння з учнями. У цей час між вчителем і учнем виникає тісне спілкування, що дозволяє їм краще пізнати один одного. Від того, наскільки цікавими, різноманітними й змістовними будуть заходи, наскільки активно братимуть участь у їх підготовці і проведенні учні та вчителі, залежить успіх цього важливого заходу. Заохочення здобувачів освіти до участі в підготовці та проведенні предметного тижня спонукає їх, з одного боку, до творчої дослідницької праці, з іншого -  сприяє тому, що епізодичний інтерес формує сталий пізнавальний інтерес школярів та як наслідок творчу активність.
Одним із завдань сучасної шкільної історичної освіти є вміння учня орієнтуватись у величезному потоці інформації. Навчити цього лише на уроці історії просто неможливо, тому доречно проводити в школі предметні тижні , які являють собою комплекс різноманітних форм позакласної роботи.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора