А ЩО У НАС СМАЧНЕНЬКОГО?
РАЦІОНАЛЬНЕ ХАРЧУВАННЯ- ЦЕ ЗАПОРУКА ЗДОРОВОГО ШКОЛЯРА
Недостатня кількість поживних речовин в дитячому віці негативно позначається на показниках фізичного розвитку, захворюваності, успішності, сприяє прояву обмінних порушень і хронічної патології. Найважливішою умовою для підтримки здоров'я, високій працездатності і витривалості людини є повноцінне і правильне живлення.
Адміністрація Косівського ліцеюї №1 імені Я.Мудрого повсякчас приділяє велику увагу питанням життя і здоров'я дітей і підлітків. Харчування має бути збалансованим, протягом дня дитина має отримувати необхідний для цього мінімум харчових і мінеральних речовин. Якщо врахувати, що велику частину часу діти проводять в школі, то і повноцінно харчуватися вони повинні тут .
У їдальні Косівського ліцею №1 імені Ярослава Мудрого дотримуються всіх санітарно–гігієнічних вимог.
Всі приміщення укомплектовані необхідним устаткуванням. Всі учні та вчителі харчуються в шкільній їдальні на 84 посадкових місця , яка розміщена на 2 поверсі двоповерхової цегляної будівлі школи. Приміщення харчоблоку та їдальні , а саме розміщення та площа , відповідають стандартам НАССР, ДБН. Під час організації харчування використовується модель "Базова кухня" - приготування та видача страв відбувається працівниками кухні.
Шкільна їдальня працює щодня з 8.30 до 16.30. Персонал забезпечує гаряче харчування для учнів за кошти батьків та безкоштовне харчування для дітей пільгових категорій відповідно до ст. 19 Закону України „Про державну допомогу сім’ям з дітьми”. Облік обідів, якість приготування, організація споживання їжі ретельно контролюється адміністрацією школи та медичним працівником.
Їдальня забезпечена різноманітною буфетною продукцією, яка має відповідні сертифікати якості. Постійно асортимент буфету поповнюється гарячою їжею, яку готують працівники харчоблоку. У щоденне меню входять салати зі свіжих овочів, різноманітні перші страви, а також смачні гарніри, котрі діти із задоволенням споживають.
Учні школи харчуються за відповідними графіками, прописаними наказом по школі «Про організацію гарячого харчування». За дотримання правил поведінки у приміщенні їдальні слідкують чергові вчителі та учні, а здійснення чергування проводиться згідно графіка.
Щоденно отримують харчування 656 учнів , 68 педагогічних працівників , 20 осіб технічного та обслуговуючого персоналу.