A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Косівський ліцей №1 імені Ярослава Мудрого Косівської міської ради Косівського району Івано-Франківської області

Соборність України - соборність наших душ

Дата: 25.01.2024 13:31
Кількість переглядів: 145

22 січня Україна відзначає День Соборності. Цього дня у 1919 році на Софійській площі у Києві був проголошений Акт злуки Української Народної Республіки (УНР) й Західно-Української Народної Республіки (ЗУНР).Цього ж дня прийнято згадувати й іншу подію, яка відбулась рівно на рік раніше, 22 січня 1918 року, — прийняття IV Універсалу УЦР, яким проголошувалася повна незалежність УНР. Щороку в День Соборності в Україні проводяться «живі ланцюжки», символізуючи єдність українського народу.
Соборність означає, по-перше, об'єднання в одне державне ціле всіх земель, які заселяє конкретна нація на суцільній території. По-друге, – духовну консолідацію всіх громадян держави, їх згуртованість, незалежно від національності.
105 років тому, 22 січня 1919 року, на Софійському майдані у Києві відбулося проголошення Акта Злуки УНР та ЗУНР в єдину незалежну державу.
Учні 8-В класу в цей день підготували та провели урочистий захід "Соборність України- соборність наших душ". Ліцеїсти  створили "живий ланцюг "та виконали  Гімн України. 
Основною метою даного заходу є виховання глибокої поваги та любовi до Батькiвщини, до
 свого українського народу, толерантності і людської гiдностi учнів, вiдродження духовностi, пробудження iнтересу до культурних надбань українського народу.
В єдності сила народу!
Слава Україні! 🇺🇦


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора