A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Косівський ліцей №1 імені Ярослава Мудрого Косівської міської ради Косівського району Івано-Франківської області

Настільний теніс

Дата: 10.01.2024 10:08
Кількість переглядів: 14

Соціалізація — це важливий етап у розвитку кожної дитини. Взаємодія з навколишнім світом та іншими людьми розширює їхній кругозір і комунікативні спілкування💬

А як ви вважаєте, що може бути кращим інструментом для сприяння соціальному розвитку, ніж настільний теніс? 🏓 

Подивімося, як цей вид спорту може сприяти формуванню навичок спілкування та робити соціалізацію веселою:

1️⃣ Комунікація. Гра в настільний теніс розвиває навички взаємодії та спілкування, оскільки гравці постійно обмінюються ідеями, стратегіями та почуттями.

2️⃣ Розвиток емоційного інтелекту. Перемоги, поразки, азарт і творчий підхід до гри допомагають дітям краще розуміти та керувати своїми емоціями.

3️⃣ Сприяння взаєморозумінню. Гра в настільний теніс дозволяє дітям легше знаходити спільну мову та встановлювати нові знайомства.

Настільний теніс — це один із найпопулярніших видів спорту, у який грають по цілому світу. Гра проходить за допомогою спеціальних ракеток та м’ячика на спеціальному столі, який розділений навпіл невеликою сіткою. Завдання гравців — відправити м’яч на сторону противника таким чином, щоб той не зміг його відбити. Завдяки зручності та компактності грати в настільний теніс можна як у спортзалі, так і на свіжому повітрі, а кількість гравців може складатися від двох до чотирьох осіб.

Сьогодні настільний теніс є не лише веселим дозвіллям, але і професійним видом спорту. Він входить до складу Олімпійських ігор, з настільного тенісу регулярно проходять професійні та аматорські змагання.

Протягом 1 семестру навчального року на гуртку з настільного тенісу відбулося чимало  спортивних масових заходів, а саме 21.09. в Ліцеї відбувалася Олімпійська декада, в якій були присутні всі учні школи на показовому виступі з настільного тенісу. Була проведена популяризація настільного тенісу для всіх учнів школи. Показовий виступ був зроблений відомим заслуженим МСМК, чемпіоном Європи та світу В.Дідухом.
28.09.вихованці гуртка взяли участь у Всеукраїнському турнірі "Кубок Роксолани ", де вибороли призові місця, а саме Дуленчук Олег 2 місце, Рибенчук Влас 2 місце, Романів Каріна 2 місце.
24.12. вихованці гуртка та школи взяли участь на КЧУ Дитяча Ліга 2011 і молодші, де теж завоювали 1 командне місце (Дуленчук Олег) та 2 командне місце (Рибенчук Влас, Хацюк Матвій,Бендейчук  Матвій).
Також учні школи ,а саме 11 клас Оленюк Ігор та Данилюк Софія вибороли з настільного тенісу 1 місце для Косівського ліцею №1 імені Ярослава Мудрого (14.12.2023), а учні 7 класу Дуленчук Олег і Капля Квітка вибороли 2 місце на шкільній гімназіаді з даного виду спорту (20.12.2013 р.)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора