A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Косівський ліцей №1 імені Ярослава Мудрого Косівської міської ради Косівського району Івано-Франківської області

Гурток Настільного тенісу

Дата: 21.03.2024 09:37
Кількість переглядів: 10

Настільний теніс - гра, яка тренує на лише тіло, але й мозок. Дехто вважає гру в теніс просто відпочинком. Але це далеко не так. Під час гри ви багато рухаєтесь використовуючи все тіло, тренуєте очі, покращуєте координацію рук та ніг, всі  ділянки вашого мозку задіяні і працюють, так як, ви плануєте стратегію гри, тактику, та відстежуєте м’ячі і удари. Цей вид спорту не є травматичним. Настільний теніс, одночасно, є другим за популярністю масовим спортом  і наймолодшим з основних видів спорту в світі.

Метою навчальної програми є формування фізичного, психічного, духовного та соціального здоров'я школярів, фізичної культури особистості засобами настільного тенісу , оволодіння найпростішими елементами настільного тенісу на основі поглибленого вивчення шкільної програми з настільного тенісу, розвиток основних фізичних якостей та рухових здібностей, підвищення рівня фізичної підготовленості учнів.

Основні завдання роботи в підготовці учнів є:
•    всебічний гармонійний розвиток;
•    формування спеціальних знань, умінь та навичок, потрібних для успішної діяльності у настільному тенісі;
•    засвоєння техніки й тактики обраного виду спорту;
•    забезпечення потрібного рівня розвитку рухових якостей, можливостей функціональних систем організму, що несуть основне навантаження у настільному тенісі;
•    виховання належних моральних і вольових якостей;
•    забезпечення потрібного рівня спеціальної підготовленості;
•    придбання теоретичних знань і практичного досвіду, потрібних для успішної тренувальної та змагальної діяльності.

        Викладений зміст роботи в підготовці учнів визначає основні напрямки спортивної підготовки: технічну, фізичну, психологічну й інтегральну.
        Основною ціллю та завданням гуртка настільного тенісу є підвищення масовості дитячо-юнацького настільного тенісу, організація фізкультурно-оздоровчої і виховної роботи в закладах освіти, зміцнення здоров’я дітей та підлітків, залучення їх до регулярних занять настільним тенісом, виявлення здібних тенісистів, популяризація та розвиток настільного тенісу, підготовка юних тенісистів для подальшої участі в міських змаганнях та змаганнях вищого рівня.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора