A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Косівський ліцей №1 імені Ярослава Мудрого Косівської міської ради Косівського району Івано-Франківської області

15 - лютого свято  Стрітення Господнє

Дата: 15.02.2021 19:07
Кількість переглядів: 96

15 - лютого свято Стрітення Господнє

Стрітення є доволі значущою подією для всього християнського світу.Щороку в лютому християни відзначають важливе свято – Стрітення Господнє. Воно належить до числа 12-ти найважливіших свят у православному церковному календарі після Великодня, адже для християнського світу Стрітення є доволі значущою подією.

Стрітення, тобто вказана зустріч відбулася на 40-й день після народження Ісуса Христа. Того дня батьки принесли немовля до храму й там маленького Ісуса зустрів праведник Симеон. В особі праведника тоді відбулася зустріч усього людства з Богом.

Старець Симеон дуже чекав на цю зустріч, адже вона була напророчена йому ангелом. Сталося це так: під час перекладання Святого Письма з єврейської мови грецькою, він побачив в одному із передбачень, що непорочна діва народить дитину. Подумавши, що це помилка, праведний Симеон вирішив виправити "діва" на "дружина". Однак у цей момент йому явився ангел і зупинив старця, запевнивши, що пророцтво є правильним. При цьому ангел додав, що Симеон житиме так довго, аби самому переконатися в цьому.

В очікуванні дива, Симеон прожив понад 300 років. Одного дня до храму прийшли Марія і Йосип із маленьким Ісусом. Побачивши, як Марія з немовлям сходить по східцями обителі, старець вийшов їм назустріч. Потім він узяв немовля на руки й виголосив свою знамениту пісню: "Нині відпускаєш раба Твого, Владико за словом Твоїм, з миром, бо бачили очі мої спасіння Твоє, яке Ти приготував перед лицем усіх народів, світло на просвітлення язичників і славу народу Твого, Ізраїля".

У той момент в особі праведного Симеона відбулася радісна зустріч усього людства із Всевишнім Богом.

Результат пошуку зображень за запитом стрітення господнє


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора